banner564

Uçaklar farklı suçlar aynı

Ercan Havalimanı’nda Zeyna ve Cindy’nin markajına takılan 3 kişinin tasarrufunda uyuşturucu bulundu

Uçaklar farklı  suçlar aynı
banner598
Adana, Mersin ve Giresun’dan Kuzey Kıbrıs’a gelen Hüseyin Utku Alpam, Can Cumali Ay ve Çağrı Can Hökelek, Ercan Havaalanı’nda devriye gezen narkotik köpekleri Zeyna ve Cindy’nin markajına takıldı. Üzerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan üç zanlı Ercan’da gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada 19 Ekim tarihinde Adana, Mersin ve Giresun’dan KKTC’ye gelen üç zanlının üzerinde uyuşturucu bulunduğu belirtildi. Polis, ilk etapta narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile üzerinde arama yapılan zanlı Hüseyin Utku Alpam'ın pantolonun sağ ön cebinde 3 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. 
Polis, zanlı Alpam’ın uyuşturucu maddeyi Giresun’dan aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 

Ay, uyuşturucuyu Mersin’den almış…
Zanlı Can Cumali Ay’ın de yine narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi ile fark edildiğini kaydeden polis, Ay’ın üzerinde yapılan aramada ise 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, zanlı Ay’ın da ifade vererek uyuşturucu maddeyi Mersin'den aldığını itiraf ettiğini söyledi. 

Hökelek’i Cindy yakaladı
Polis, yine aynı tarihte ülkeye gelen zanlı Çağrı Can Hökelek’i narkotik detektör köpeği Cindy’nin fark ettiğini ve tepki vermesi ile üzerinde arama yapıldığını belirterek, 2 gram temiz ve 1 gram tütünle karışık hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulduklarını ifade etti. Polis, tutuklanan zanlının gönüllü ifadesinde uyuşturucu maddeyi Adana’dan aldığını ve suçunu kabul ettiğini söyledi. Ercan Havaalanı’nda gözaltına alınan üç zanlı hakkında soruşturma açıldığını kaydeden polis, zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında ilk etapta bir gün süre ile tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlı Hökelek KKTC'ye eğitim maksatlı geldiğini ve pişman olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473