banner564

Vizyon belirlendi

Türkiye’nin tam desteğini aldıklarını belirten Erhürman, KKTC’nin nüfusunun, yüzölçümünün, ekonomik durumunun ölçeğinde hızla gelişme sağlanacağını belirtti

Vizyon belirlendi
banner598
Özlem Güran AKKORLU 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Başbakan Tufan Erhürman ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile dünkü haftalık görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.
Erhürman, toplantı sonrasında basına açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.
Başbakan Erhürman, Cumhurbaşkanı Akıncı ile gündemleri Türkiye’deki temasları olduğu için Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın da hazır bulunduğunu kaydetti.
Özellikle Kıbrıs ve hidrokarbon konularıyla ilgili konuşulan konularda Cumhurbaşkanı Akıncı’ya aktarmaları gereken noktalar olduğunu dile getiren Erhürman, Akıncı’yla bunları ele aldıklarını belirtti.
Erhürman, bugün haftalık basın toplantısını Bakanlar Kurulu toplanacağı için yapmayacaklarını da kaydetti.
Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde KKTC’nin nüfusunun, yüzölçümünün, ekonomik durumunun ölçeğinde ama hızla hedef yükseltmek şeklinde bir hedefleri oluştuğunu söyledi.
Hükümet olarak bunun kararlılığı içerinde olduklarını vurgulayan Erhürman, bu hedef doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) desteğini aldıklarını ve hedef yükseltmenin özellikle sosyal ve ekonomik kalkınma alanında olacağını belirtti.
Ciddi bir vizyon belirlenip bunun kamuoyuyla paylaşılacağını ve hızla bu alandaki icraatlara geçileceğini de dile getiren Başbakan Erhürman, hükümet olarak hedefleri çok net olmadıktan ve vizyonları belirlenmedikten sonra siyasetin kısır tartışmalar içerisinde boğulduğunu çok net tespit ettiklerini ve bunu TC yetkilileriyle de paylaştıklarını da belirtti.

“Mali protokol görüşmeleri kısa zamanda başlayacak”
Bu vizyonlarını TC’li yetkililerle paylaştıklarını, kısa zaman içerisinde mali protokol görüşmelerinin başlayacağını ve bu vizyon çerçevesinde masaya oturacaklarını dile getiren Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hedeflerine son derece sıcak baktığını gördüklerini ifade etti.
Ülkede artık hizmetlerin ve icraatın konuşulacağını kaydeden Başbakan Erhürman, ülkenin kısır siyasi tartışma ortamının kırılacağını, bahsettiği hedefler ve vizyonun kendi ölçekleriyle sınırlı olduğunu belirtti.
Kıbrıs sorunu ve müzakereler konusunda yeni bir vizyon çalışma içerisinde olunup olunmayacağının sorulması üzerine de Erhürman, müzakereler konusunda 4 siyasi partinin ortak bir düşünce içerisinde olmadığını ortaya koyduğunu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yürüteceği müzakerelerle eşgüdüm içerisinde olacaklarını söylediklerini, TC’de yaptıkları görüşmeleri de bu çerçevede Akıncı ile paylaştıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473