banner564

“Yolumuza bakalım”

Siber, Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün Kıbrıs Türkü’nün geleceğe dönük planlarını etkilememesi gerektiğini söyledi

“Yolumuza bakalım”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmak amacıyla KKTC’de bulunan konuk heyetler onuruna önceki akşam Lefkoşa Merit Otel’de yemek verdi.
Yemeğe Türkiye Cumhurbaşkanlığını temsilen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgenaral Ümit Dündar, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, GKK Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, bazı Milletvekilleri ve konuk heyetler katıldı. Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, gecede bir konuşma yapan Sibel Siber, KKTC’nin geldiği noktanın geleceğe dair umut verdiğini ifade ederek, küçük bir ülke olmasına rağmen KKTC’nin demokrasisi, kurumları, sivil toplum örgütleri ile dinamik yaşantısı olduğunu vurguladı.
Siber şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanımızda olması, projelerimize destek vermesi, bizi yeni projeler gerçekleştirebilmek adına heyecanlı kılıyor. O yüzden gelecek ile ilgili bugün bir yorum yapacak olursak; geçmişin, yani 34 yılın iyi ve kötü tecrübelerinden yararlanarak güzel projelerle çok güzel bir geleceğimiz olacağına inanıyorum. Aidiyetimizi güçlü kılacak, özgüvenimizi yüksek tutacak her türlü adım, bizi geleceğe daha güzel taşıyacak.”
Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün Kıbrıs Türkü’nün özgüvenini ve geleceğe dönük planlarını etkilememesi gerektiğine vurgu yapan Siber, Kıbrıs sorununun Rum tarafının isteksizliği nedeniyle bugünlere geldiğini ifade etti.

Siber Kasırga ile Akdağ’ı kabul etti
Sibel Siber, KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümü kutlamalarında Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nı temsil eden Genel Sekreter Fahri Kasırga ile Türkiye Hükümetini temsil eden Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı kabul etti. Kabulde konuşan Akdağ, KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümünde adada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kıbrıs Türk halkının muassır medeniyetler seviyesine ulaşmayı kafasına koymuş bir millet olduğunu kaydeden Akdağ, Kıbrıs Türk halkına gerek tecrübe gerekse finansal destek programlarıyla her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, buna güçlerinin olduğunu söyledi.

Siber, Rusya’dan gelen gazetecileri kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerini takip etmek amacıyla Rusya’dan gelen gazeteci heyetini kabul etti. Başkan Siber kabulde, KKTC’nin kurumsal yapısı, devletin işleyişi ve Cumhuriyet Meclisi hakkında açıklamalar yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siber, CHP Milletvekili Dudu’yu kabul etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Milletvekili Mevlüt Dudu’yu kabul etti. 
Meclis Şeref salonunda gerçekleşen kabulde konuşan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiğini ifade ederek, KKTC’nin Cumhuriyet Bayramını kutladı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473