banner564

“Huzur ve refah sürecek”

Özgürgün Kıbrıs Türk halkının devletini kurarak Rum devleti kadar güçlü olduğunu söyledi

“Huzur ve refah sürecek”
banner598
Yılmaz YAKAR
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti. Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, ziyarette,  Türkiye Cumhurbaşkanlığı, TBBM ve hükümet temsilcileri olarak  15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda KKTC’de olmaktan ve Kıbrıs Türk halkıyla birlikte olmaktan  duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Akdağ, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman,  Başbakan Binali Yıldırım ve Türk milletinin selamlarını iletti.
Akdağ, 14 bin dolara yaklaşan kişi başı geliriyle  huzur içinde refah içerisinde yaşayan bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toplumuyla  beraber olduklarını belirterek,  bütün haksızlıklara ve  izolasyonlara rağmen, KKTC’nin bugünkü geldiği noktanın halkın  kararlığı özgüveni ve KKTC ve Türkiye’nin dayanışmasının neticesi olduğunu söyledi.
“Bu özgüveni, kararlılığı  ve dayanışmayı devam ettireceğiz” diyen Akdağ,  her alanda KKTC’nin çok daha gelişmiş hale gelmesinin ortak hedef olduğunu vurguladı.
KKTC’nin gelişmesi için aktarmaları  gereken maddi manevi ne varsa aktarmaya devam edeceklerini söyleyen Akdağ, “Şuna inanıyorum ki bu yüksek potansiyel; birlikte hareket edersek  güçlerimizi birleştirirsek Kıbrıs halkının mutluluğunu ve refahını artırmaya vesile olacaktır” dedi.

Özgürgün: Türkiye, Kıbrıs Türk halkıyla birlikte
Başbakan Hüseyin Özgürgün,  Türkiye’nin Cumhurbaşkanıyla,  Meclisiyle, hükümet ve muhalefetiyle KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıl dönümünde  Kıbrıs Türk halkıyla birlikte olduğunu belirtti. 
Başbakan Özgürgün Anadolu halkıyla Kıbrıs Türk halkının yıllar süren mücadelesi neticesinde kurulan  KKTC’nin 34’üncü yılına ulaştığını kaydederek, Türkiye’nin  20 Temmuz 1974’te  Kıbrıs’a getirdiği barış ve huzur ortamının devam ettiğini vurguladı.
Özgürgün, 1974’ten bugüne adada kan dökülmediğini ancak bir  anlaşmaya da varılamadığını belirterek, Kıbrıs  Türk  halkının  da kendi devletini kurarak,   gelişmiş demokrasisi, ekonomisi   ve bir çok alandaki ilerlemesiyle Rum devleti kadar güçlü bir devlet olarak varlığını sürdürmekte olduğunu söyledi. Kıbrıs Türk halkının bir çok kez Rum tarafına anlaşma elini uzattığını  ancak Rum tarafının defalarca reddettiğini söyleyen Özgürgün,  en son Crans Montana’da da sürecin  sonuçlandığını ifade etti. Özgürgün, bundan sonra yapılacak olan işin, artık Rum tarafının bu zeminde  ve BM himayesinde  devam eden görüşmelerin sonsuza  kadar  sürmeyeceğini  anlamış olduğunu anlatmak olduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474