banner564

Yükseköğrenim  masaya yatırıldı

YÖDAK Başkanı ve üniversite rektörleri ile görüşen Çavuşoğlu,  eğitime gelen öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini belirtti

Yükseköğrenim  masaya yatırıldı
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yükseköğrenimin KKTC’nin geleceği olduğunu kaydederek, “Ülkenin kurumsal yapısına güvenen ve buralara gelen öğrencilerin mağdur olmasına müsaademiz yok” dedi. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda dün Yüksek Öğrenim Değerlendirme ve Planlama Toplantısı yapıldı. 
Toplantı öncesi basına açıklama yapan Çavuşoğlu, yatay geçişten dolayı denklik sorunu yaşayan öğrencilerin sorununun 23 Temmuz’dan önce çözüleceğini kaydederek, “KKTC’yi tercih eden öğrencilerin içi rahat olsun” dedi.
Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi’nin müsteşarlık seviyesine çekmek için yasal çalışma başlattıklarını da açıklayan Çavuşoğlu, “YÖDAK’ın Yasası ellenecek. Takvimlendirme yaptık” dedi. 
Yükseköğrenim dün Eğitim Bakanlığı’nda masaya yatırıldı. Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu başkanlık ettiği toplantıda Yükseköğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon, Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, YÖDAK üyeleri, KKTC’de aktif olarak faaliyet gösteren 20 üniversitenin mütevelli heyeti başkanları ve rektörleri yer aldı.
Çavuşoğlu, “Üniversitelerin önüne çıkan engelleri nasıl çözebiliriz, üniversiteleri nasıl ileriye götürülebiliriz, nasıl ortak hareket edilebiliriz… Bunu görüşmek üzere bir araya geldik” dedi.

“YÖK’le el sıkıştık”
KKTC üniversitelerinin dünyaya hizmet verebileceği alt yapıda olduğunu ancak zaman zaman basında öğrencileri telaşa düşüren bazı açıklamalar çıktığını kaydeden Nazım Çavuşoğlu, “Ülkede ne sorun varsa tümünü çözme prensibinde YÖK’le el sıkıştık. Bunu kamuoyuyla da paylaştık. YÖK Başkanı Yekta Saraç aynı mesajı Twitter hesabından da teyit etti” dedi.
 “KKTC’nin geleceği, vizyonunun dünyaya yayılması için hepimiz enerjimizi bu yolda harcayacağız. Herkes bu geminin parçası” diyen Çavuşoğlu, “Üzerimize düşenleri, eksiksiz ve takvimli şekilde yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BU FASON ÜNİVERSİTELER TOPTAN VE AYNI ANDA KAPATILIRSA SORUN BİTER.....

KAZAN DİBİ TALEBELER BURDA!!!!!!

SINAVSZI GİRİŞ !

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474