banner564

7 yıldan beri kaçak yaşıyor

Üç yıl önce evlendiği eşine şiddet kullanmakla suçlanan Hamit Elver’in ‘tehdit mesajı’ tutuklanmasına yol açtı

7 yıldan beri kaçak yaşıyor
banner598

 Suna ERDEN

Kadına yönelik şiddet vakalarına bir yenisi daha eklendi. Lefkoşa’da ikamet eden Hamit Elver’in,  3 yıl önce evlendiği N.E. isimli kadına sürekli şiddet uyguladığı ve kadının bu yüzden evini terk ettiği bildirildi.
  Darp ettiği için evi terk eden karısına, “Sana bir hafta sana müddet veriyorum, evine dönmezsen sana ne yapacağını biliyorsun" diyerek tehdit eden zanlının 7 yıldır ülkede kaçak olarak kaldığı da ortaya çıktı.
   Zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının iki kez eşine yönelik şiddet kullandığı belirtildi.
   Soruşturmayı yapan polis, zanlının 18 Haziran 2019 tarihinde Küçük Kaymaklı bölgesinde evde olduğu bir esnada eşi N.E. ile tartıştıklarını, maddi konulardan çıkan sözlü kavganın şiddete dönüştüğünü söyledi. 
   Polis, zanlının tartıştığı eşinin yüzüne elinin tersi ile iki kez vurup darp ettiğini ifade etti.
Bu olayın ardından zanlının eşinin evi terk ettiğini belirten polis, Hamit Elver’in bu nedenle ikinci kez şiddete yöneldiğini açıkladı.

Eve dön tehdidi
Polis, ikinci olayın Ortaköy’de çiftin bir tanıdıklarına ait evde gerçekleştiğini ifade etti.
Soruşturmayı yapan polis, Hamit Elver’in eşi N.E ile evine dönmesi hususunda tartıştıkları esnada "Sana bir hafta sana müddet veriyorum, evine dönmezsen sana ne yapacağını biliyorsun" diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu söyledi. 
Şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını belirten polis, yapılan soruşturmada zanlının yıllardır ülkede kaçak yaşadığını açıkladı. 
Polis, zanlının 27 Aralık 2011 tarihinde 30 günlük vize ile giriş yaptığını, daha sonra yasal süre dolmasına rağmen çıkış yapmayarak izinsiz duruma düştüğünü, 16 Mayıs 2012 yılında aftan yararlandığını, fakat yasal süre olan 45 gün içerisinde yine KKTC'den çıkış yapmayarak tekrar ikamet izinsiz konuma düştüğünü söyledi.
Polis, zanlının 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren KKTC'de ikamet izinsiz olarak bulunduğunu ve aleyhinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.
Mahkeme,  zanlının bir ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473