banner564

Hükümet kararlı

Bakan Amcaoğlu: “Lefke halkının devlet kurumlarından daha sağlıklı hizmet alabilmesi için çalışma başlatacağız” dedi

Hükümet kararlı
banner598

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Lefke halkının devlet kurumlarından daha sağlıklı hizmet alabilmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Verilen bilgiye göre,  Amcaoğlu, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği heyetini kabul etti.
Amcaoğlu Lefke’yi önemsediğini, hükümetin de bu konuda gerekli hassasiyeti taşıdığını, Lefke’nin hak ettiği, layık olduğu konuma gelmesi için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.
Olgun Amcaoğlu, Lefke halkının devlet kurumlarından daha sağlıklı hizmet alabilmesi adına Maliye Bakanlığı olarak kendilerine düşen görevin bilinciyle gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirtti. 
Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Hızlı, Lefke’nin ilçe olmasının üzerinden uzun süre geçtiğini ancak devlet kurumlarının halen amirlik olarak hizmet vermediğini, bunun da bölge insanını olumsuz etkilediğini söyledi.

Harmancı’ya destek sözü verdi
Öte yandan Maliye Bakanı Amcaoğlu, dün bakanlık binasında, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti. 
Harmancı, Maliye Bakanı Amcaoğlu’na ve yeni hükümete üstlenmiş oldukları zorlu görevde başarılar diledi.
Harmancı, belediyelerin çözülmesi ve birlikte aşılması gereken birçok engeli olduğunu, bunların el birliğiyle siyaset üstü bakılıp, çalışarak üstesinden gelinebileceğini ifade etti.  
Harmancı, ülke menfaatlerinin gereklerini yerine getirerek ve iyi bir mesai harcayarak Maliye Bakanlığı ile birlikte daha güzel bir noktaya varılabileceğini kaydetti.  
2020’den sonra ihtiyat sandığı, sigorta yatırımları ve vergilerin ödemelerinin nasıl programlanacağına, el birliğiyle ülke hayrına ve çalışanlar yararına Maliye Bakanlığı ile birlikte çözüm bulacaklarını dile getiren Harmancı; “güzel işbirliklerine imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Kabulde konuşan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, belediyelerin, halkın ihtiyaçlarını karşılama noktasında ne kadar önemli olduğunun herkesin bilincinde olduğunu ifade etti.
Amcaoğlu “Maliye bakanlığı olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473