banner564

Zamanında ilaçlama yapılmadı

Yeniboğaziçi İlkokulu’nun bahçesindeki ağaçlarda bulunan çam kese böceğinden etkilenen 20 öğrenci hastanelik oldu, veliler olaya tepki gösterdi

Zamanında  ilaçlama  yapılmadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde eğitim veren ilkokulun bahçesindeki ağaçlarda bulunan çam kese böceklerinden etkilenen 20 öğrenci hastanelik oldu. Böceklerden alerji kapan çocuklar, aileleri tarafından önceki gün Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisine götürülürken Yeniboğaziçi belediyesi de ağaçların bulunduğu bölgeyi kordon altına alarak ilaçlama işlemlerini başlattı.
Diyalog muhabirine konu ile ilgili açıklama yapan Yeniboğaziçi İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Karahasan, okul bahçesindeki çam ağaçlarından dökülen çam kese böceklerinin 20 kadar çocuğu alerji yaptığını ve çocukların hastanelik olduğunu söyledi. Durumu derhal belediyeye bildirdiklerini ve  görevlilerin ilaçlama işlemini başlattığını belirten Karahasan, vakaların artması durumunda okulun tatil ettirilmesi gerektiğini savundu.

Hademelerde etkilendi
Böceklerden ağaçların altını süpüren hademelerin de etkilendiğini aktaran Karahasan, olayı ağaçların düzenli olarak ilaçlanmamasına bağladı. Yaşanılan olaydan ötürü büyük üzüntü duyduğunu belirten Karahasan, belediyenin gerekli ilaçlamalarından sonra sorunun çözüleceğine olan inancını dile getirdi.

Mücadeleye okullardan başlanmalı
Diyalog muhabirinin ulaştığı bazı öğrenci velileri de yaşanılan olaya tepki göstererek, okulda yaşanan üzücü olayın, zamanında ilaçlama yapılmadığından kaynaklandığını savundu. Çam kese böceği ile mücadele konusunda son günlerde yetkililerin sürekli olarak kamuoyuna açıklama yaptığına dikkat çeken veliler, “Yaşanılan bu üzücü olaydan sonra yetkililerin çam kese böceği ile mücadeleye öncelikli olarak okullardan başlaması gerekmekte” diyerek görüşlerini aktardı.


Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474