banner564

Zarar 2 milyon

Erhürman, akaryakıt ürünlerine 25 kuruşluk otomatik zam kararını imzalamayıp, yeni hükümete bıraktı

Zarar 2 milyon
banner598

 Çiğdem AYDIN

Başbakan Tufan Erhürman’ın, akaryakıt ürünlerine otomatikman yapılması gereken 25 kuruşluk zam kararını imzalamadığı ve bu görevi yeni hükümete havale ettiği bildirildi.
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kendisini arayarak akaryakıt ürünlerine 25 kuruş zam yapılması gerektiği, aksi takdirde Maliye’nin 2 milyon TL zarar edeceği uyarısında bulunduğunu söyledi. Tatar; bu konuda Başbakan Tufan Erhürman’ın karar almaktan kaçındığını ifade ederek eleştiride bulundu.
   Tatar, “biz geldiğimizde bunu önümüzde bulacağız” diyerek yeni hükümetin zamla göreve başlamak zorunda kalacağını kaydetti. 
   Tatar, hükümet istifa etse de bakanların hala görevde olduğunu anımsatarak, bu ilginç olayı Diyalog okurları ile paylaştı.
   Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın kendisini aradığını belirten Tatar şunları söyledi: 
“Sayın Denktaş bana Fiyat İstikrar Fonu’nun kuralları gereği ortalama 25 kuruş mazot ve benzine artış yapılması gerektiğini aksi takdirde Maliye1nin kaybı olacağını söyledi. Ben bazı arkadaşlarla görüştüm, Başbakan Tufan Erhürman’ın bu konuda istekli olmadığını, hükümetin istifa ettiği ve yeni gelen hükümetin bunu yapması gerektiği şeklinde bir görüşü olmuş. Bunu çok da ilginç buldum, Maliye Bakanı doğru yaptı, bana dedi ki “Sen konuş da bunu onaylasınlar”. Denktaş kendisinin onaylayacağını söyledi. Ama netice itibarıyla Sayın Erhürman’ın bunu yapması gerekiyordu.” 
   Ersin Tatar, bu kararın alınmaması nedeniyle Serdar Denktaş’ın kendisine verdiği bilgiye göre 15 günde 2 milyon TL maliyenin zararı olacağını kendisine ilettiğini belirtti. 
   “Biz geldiğimizde bunu kucağımızda bulduk ve bu zammı biz yapacağız” diyen Tatar, görevdeki kişilerin bunu yapması gerektiğini ancak bunun yapılmadığını sözlerine ekledi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473