banner564

19 Mayıs 100’üncü Yıl Gençlik Kampı Kantara’da 50 izcinin katılımıyla gerçekleşti

Anlamlı etkinlik

19 Mayıs 100’üncü Yıl Gençlik Kampı Kantara’da 50 izcinin katılımıyla gerçekleşti
banner598

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER )ilk kampını gençlere hitaben 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen 17-19 Mayıs tarihleri arasında Kantara'da gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre; 19 Mayıs 100’üncü Yıl Gençlik Kampı, Kantara Gençlik Dairesi Kamp Merkezinde 50 kişilik genç izci ve liderlerle yapıldı. Üniformalı bir gençlik hareketi olan izcilik kampına katılan izci gençler unutulmaz anılarla dolu 3 gün geçirdiler. 
Kamp boyunca birçok izcilik istasyonu yapıldı. Bu istasyonlarda; gençlere takım ruhunu, birlikte hareket etme ve bireysel yeteneklerin de ateş gecelerinde sergileme fırsatları sunuldu.
Kampın son günü ise, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, genç izcilerin hazırladığı program ile konuşmalar ve şiirler okunarak kutlandı.
Lefkoşa İzcilik Derneği (Lİ-DER) Başkanı Bakiye Lord kamp sürecini değerlendirdiği konuşmasında “Lefkoşa İzcilik Derneği olarak öncelikle gençlere, bir çok sosyal proje ile yardımlaşmayı, iyilik yapmayı, birlikten kuvvet doğduğu bilgisini aşıladık. Şimdi de onların bayramında çok güzel bir kamp programı ile unutamayacakları bir kamp gerçekleştirdik” dedi. 
Lord, kampın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2019, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474