banner564

Zeki’nin zekiliği  başına dert açtı

Cezaevine ait akaryakıt kartı ile hem RHA plakalı aracın deposunu hem de kendine ait bidonu dolduran gardiyan tutuklandı

Zeki’nin zekiliği  başına dert açtı
banner598

 Suna ERDEN

Merkezi Cezaevi’nde gardiyan olarak görev yapan Zeki Ö., devlet kesesinden akaryakıt aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Narkotik polisine yapılan bir ihbar üzerine zanlının takibe alındığı ve cezaevine ait akaryakıt kartı ile kendisi için 22 litre akaryakıt alırken suçüstü yakalandığı belirtildi. Yakalanan zanlının ifadesinde daha önce de devlete ait kartla kendisi için akaryakıt aldığını itiraf ettiği belirtilirken, zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada,  narkotik polisine yapılan ihbar üzerine takibe alınan zanlının önceki gün 
Göçmenköy'deki bir petrol istasyonunda kendisine ait bidon içerisine 90 TL değerinde 22 Litre akaryakıt koyduğunun tespit edildiği belirtildi. Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının kullanımındaki RHA 3334 plakalı cezaevi aracına ise 60 TL değerinde 14,5 Litre akaryakıt koyduktan sonra, cezaevine ait akaryakıt kartından toplam 150 TL ödeme yaptığını aktardı. 

Hem depoyu hem bidonu doldurdu
Polis, zanlının kartla yaptığı ödemede kendi bidonuna koyduğu benzinin parasının da kestirdiğini ifade etti. Zanlının aynı gün almış olduğu 22 litrelik akaryakıt bidonunu Merkezi Cezaevi’nin oto parkında bulunan GP 613 plakalı Van aracına koyduğu sırada suçüstü tutuklandığını kaydeden polis,  zanlının suçüstü yakalandığını söyledi. 
Polis, sorgulanan zanlının gönüllü ifade verdiğini ve GP 613 plakalı aracında kullanmak için Temmuz 2018 ayı içerisinde iki kez daha akaryakıt aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Tutuklanan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera kayıtları olduğunu belirterek, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının ilk etapta 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2018, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474