banner564

İdamı onaylarım

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği son yolculuğuna uğurlanırken, cenaze töreninde konuşan Erdoğan sert mesaj verdi:

İdamı onaylarım
banner598

 Hakkâri Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan için Sivas'ta cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma yaptı. Erdoğan idam konusunda ''Parlamentoya geldiği zaman parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz ve biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır'' ifadelerini kullandı.

Şehit anne ile bebeği son yolculuğuna uğurlandı
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya, Sivas'ta son yolculuğa uğurlandı.
Şehitler için ilk tören, Hakkâri Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi. Hakkâri’deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi. Ardından anne Karakaya ve bebeğinin tabutu Kayseri'ye uğurlandı. Buradaki törenin ardından cenazeler, defnedilmek üzere Sivas'ın Şarkışla ilçesine gitmek üzere yola çıktı. 

Törene cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı
Sivas'taki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. Şehit olan anne ve bebeği Sivas'ın Şarkışla ilçesinde uğurlandı.
Helikopterle Şarkışla ilçesine gelen Erdoğan, 11 aylık bebeğiyle şehit düşen Nurcan Karakaya'nın eşine ve ailesine, tören alanında taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza, bu iki şehidimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli." diye konuştu.
Erdoğan, "Burada bir gerçeği, sizlerin şahsında tüm milletimize, dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu, işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz" dedi.

Bunların peşini bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan hain saldırıda eşi ve bebeğini kaybeden astsubay Serkan Karakaya ve acılı aileye başsağlığı diledi.
Erdoğan cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Şehidimiz Nurcan kardeşimize, öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize öncelikle Allah’tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.
Ancak burada bir gerçeği, sizlerin şahsında tüm milletimize, dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. O da şudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Tabi bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. Bunların peşini bırakmak yok. Özellikle son haftalarda son yıllarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Ve bunlarla mücadelemiz inşallah son terörist kalıncaya dek devam edecek. Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak suretiyle bunlara yol veriyor, yol açıyorlarsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Biz bunların peşini bırakmayacağız.

Acılı baba: Vatan sağ olsun
Eşi ve bebeği şehit olan Astsubay Çavuş Serkan Karakaya ise "Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Biz evlat katili değiliz" dedi.
Astsubay Karakaya şunları söyledi: Diyecek bir şeyimiz yok, vatan sağ olsun. Vatana iki canımızı verdik, feda olsun. Kanını yerde bırakmayacağız. Allah onları kahreylesin. Karakaya, "Oğlum önceki gün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı. Demek ki içine doğmuş yavrumun." dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473