banner564

58 eser sergilenecek

Devlet Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler açıklandı

58 eser sergilenecek
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda Başarı Ödülleri Emel Sefer ve Buket Özatay’ın oldu.
Fotoğraf Sanatçıları Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yarışmalar Onay Sorumlusu Dr. Ömer Gemici,  Afiap ünvanlı Mine Evren Ertuğrul ve  Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) Başkanı Seyit Konyalı’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucunda, 3 kategoride gerçekleştirilen XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisindeki Başarı Ödülü “Nafisa” isimli fotoğrafıyla Emel Sefer’in, Mansiyon ise “The Help” isimli fotoğrafıyla Nilgün Ortaş’ın oldu.
Serbest (Renkli) kategorisindeki Başarı Ödülüne “Kırmızı Şehir” isimli fotoğrafıyla Buket Özatay ve Mansiyona da “Sema ve Ney” isimli fotoğrafıyla Emel Sefer layık görüldü.
Yaşam Boyu Eğitim kategorisindeki Başarı Ödülü ise “Köy Okulu” isimli fotoğrafıyla Buket Özatay’ın, Mansiyon da “Minik Perilerle Dans Eğitimi” isimli fotoğrafıyla Gökhan Gökberk’in oldu.
XXVII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Jüri Özel Ödülü Serbest (Renkli) kategorisinde yarışan “They Shine For You” isimli fotoğrafıyla Haktan Okumuşoğlu’nun olurken Kültür Dairesi Özel Ödülü de Serbest (Renkli) kategorisinde yarışan “Asalet” isimli fotoğrafıyla Kenan Hürdeniz’in oldu.
Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü Yaşam Boyu Eğitim kategorisinde yarışan “Öğrenmenin Yaşı Yok” isimli fotoğrafıyla Yıltan Taşçı’nın oldu. 
 Seçici kurulun 49 katılımcının 568 fotoğrafı arasından yaptığı seçmeler neticesinde; toplam 23 katılımcının 58 eseri sergilenmeye değer bulunurken, En Fazla Eseri Sergilenmeye Değer Bulunan Katılımcı Ödülünü almaya da toplam 6 eseri sergileme alan Haktan Okumuşoğlu layık bulundu. 
Seçici Kurul, ödüllü fotoğraflar ile birlikte Serbest (Siyah/Beyaz) kategorisinde 20, Serbest (Renkli) kategorisinde 20, Yaşam Boyu Eğitim kategorisinde ise 18 fotoğrafı sergilemeye layık buldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473