banner564

Alaniçi Hasat Festivali başladı

Alaniçi Hasat Festivali’nin açılışı 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Milletvekili Zorlu Töre ve Festival Komite Başkanı Sertaç Yalçın eşliğinde yapıldı.

Alaniçi Hasat Festivali başladı
banner598
Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi.
Komite Başkanı Sertaç Yalçın yaptığı konuşmada, 1974 öncesi ve sonrasında Alaniçi’nde sadece üreten ve ürettiği kadar yaşayan insan topluluğunu temsil ettiklerini belirtti.
Yalçın, Alaniçi’nin kamyonla ve biçerdöverle anılması dolayısıyla festivalin adının hasat olduğunu kaydetti.
Alaniçi Köy Muhtarı Cemal Yıldız ise KKTC’nin en büyük hasat bölgesi olan Alaniçi’nde, hasatın başladığı günlerde gerçekleştirdikleri festivalin amacının Kıbrıs Türk Kültürü’nün geleneklerini yaşatıp geliştirmek olduğunu belirtti.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ise Alaniçi Hasat festivalinde, insanların yıllarca ürettiklerini ülkeye kambur olmadan kendi emeklerini ve alın terlerini bu güzel etkinlikle kutladıklarını belirtti.
KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise Alaniçi ve bölge köylerinin kendi ürün ve gelenekleriyle  bu tür festivalleri ve diğer etkinlikleri gerçekleştirerek hem köylerinin tanıtımı yapmayı  hem de birlik ve dayanışmayı geliştirmeyi başardıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından folklor  ve  çeşitli dans gösterileri gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474