banner564

AKEL’de yeni yönetim

Andros Kirianu yeniden Genel Sekreter oldu, Merkez Komitesi’nin 19 üyesi belirlendi

AKEL’de yeni yönetim
banner598
   AKEL Merkez Komitesi’nin dün gerçekleştirilen ikinci toplantısında, AKEL Sekreterliği ile Polit Büro’yu oluşturacak 19 üyenin seçiminin yapıldığı bildirildi.
   Haravgi gazetesi, AKEL Genel Sekreteri’nin yeniden Andros Kiprianu olduğunu kaydederken, Sekreterlik üyeliğine Hristos Aleku, Nikos Yoannu, Pambis Kiritsis, Yorgos Lukaidis, Stefanos Stefanu ve Tumazos Çelepis’in getirildiğini yazdı.
   Habere göre, AKEL Polit Büro’ya Melia Avraam, Hristos Aleku, Hristalla Andoniu, Yorgos Yeorgiu, Aristos Damianu, Stavros Evagoru, Hrisanthos Zannetu, Nikos Yoannu, Skevi Kukuma, Pambis Kiritsis, Yannos Lamaris, Yorgos Lukaidis, Eleni Mavru, Stefanos Stefanu, Neoklis Silikiotis, Tumazos Çelepis, Sotirula Haralambus ve Hristos Hristofidis seçildi.
   Politis, Rum basınında daha önce çıkan, AKEL’in Avrupa Parlamentosu Milletvekili Neoklis Silikiotis’in Sekreterlik üyeliğine aday olmayacağı ile ilgili haberlerin de böylelikle doğrulandığını yazdı.
   Gazete, bir diğer haberinde de, AKEL Kurultayı’na katılan, aralarında Türkiye İşçi Partisi’nin de bulunduğu 41 sol partinin, “Kıbrıs halkının Kıbrıs sorununun çözümü için gösterdiği çabalara destek belirttiğini” yazdı.
   Habere göre, sol partilerin tümünün imzasıyla yayımlanan destek mesajında, Türkiye’ye uzlaşmaz tezlerinden vazgeçmesi, askerini adadan çekmesi ve sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal etmeyi” bırakması çağrısı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474