banner564

Beyarmudu Patates Kültür Sanat Festivali, yoğun katılımın olduğu gala gecesi ile başladı

Beyarmudu şenlendi

Beyarmudu Patates Kültür Sanat Festivali, yoğun katılımın olduğu gala gecesi ile başladı
banner598

 Beyarmudu Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Patates Kültür Sanat Festivali önceki akşam gerçekleşen gala gecesi ile başladı.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, belediye olarak bölge üretimini desteklemek için çalıştıklarını ve emek verdiklerini kaydederek, bu çerçevede Patates adına düzenlenen etkinliğin önemine değindi. 
Belediye olarak, sporun yanı sıra kültür ve sanatta da başarılı işlere imza attıklarını anlatan Edip, bölgeyi daha ileriye taşımak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Patates Üreticileri Birliği Başkanı Engin Halkseven de patatesin hem yurt içi hem de yurtdışında tanıtılması için düzenlenen festivalin önemli olduğunu kaydetti.
Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek de, ülkede düzenlenen festivallerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi.
Türkiye Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de, ülkede bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek üreticiye destek veren ve belediye Başkanı Edip’e teşekkür etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de konuşmasında, yerli üretimin önemine değinerek, yerli üreticinin desteklenmesiyle ülkenin kalkınabileceğini belirtti. 
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, üretimde patatesin önemli yer tuttuğunu dile getirerek, bu ürünün tanıtılması adına yapılan festivalin önemine değindi.
Konuşmaların ardından gece konuk ekiplere anı hediyelerinin verilmesi ile devam etti.
Etkinlikte; Slovakya, Kazakistan, Polonya, Arjantin, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk dansları ekibinin sergilediği gösteriler beğeni topladı. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473