banner564

Hiyerarşik düzen bozuldu

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Başbakan Erhürman, “BRTK’da yapısal değişime gidilmesi kaçınılmaz” dedi

Hiyerarşik düzen bozuldu
banner598

 İbrahim DİRAN

BRTK çalışanlarının haklarıyla ilgili 2018-2019 Toplu İş Sözleşmesi, Başbakan Tufan Erhürman'ın da onur konuğu olarak katılımıyla BRTK ve çalışanları temsil eden sendika Bay-Sen arasında imzalandı.
Toplu sözleşmenin yapısal dönüşüm için ilk adım olduğunu ifade eden Başbakan Tufan Erhürman, “BRTK'da yapısal değişime gidilmesi kaçınılmaz” dedi.
Başbakan Tufan Erhürman, BRTK’da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, BRTK’nın sadece tarihsel önemi olan bir kurum olmadığını, bugün çok önemli fonksiyonu bulunan bir kurum olduğunu, ancak kurumda çalışma barışı açısından ciddi sorunların bulunduğunu söyledi.
Erhürman, “Hiyerarşik düzenin bozulduğunu, yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ve tüm bunlardan dolayı kurumda arzu edilen verimlilik seviyesine ulaşılamadığı herkes tarafından biliniyor” dedi.
BRTK’daki personel ve teçhizat potansiyeli ile medya alanında “fark” yaratmasını beklediklerini kaydeden Erhürman, BRTK’nın stüdyoya hapsolmamasını, yüzünü halkın tamamına dönmesini,  ülkenin dört bir yanından yayın yaparak ülkenin sorunlarını ekrana taşımasını, kalıplara sıkışıp kalmamasını, yaratıcı bir yaklaşım sergilemesini beklediklerini, var olan şeylerin tekrarını istemediklerini söyledi. 
BRTK Müdürü Aysu Basri Akter, BRTK’nın en iyilerini bünyesinde barındıran bir kurum olduğunu ancak geçmiş hükümetlerin acil gündeminde yer almadığından sorunların biriktiğini ifade etti.
Aker, “Birikmiş ve kronikleşmiş sorunları çözme gibi bir hassasiyeti Başbakan’dan duymaktan, yıllarca basında çalışan biri olarak memnuniyet duyuyorum” dedi.

Sakallı: BRTK Yasası değişmeli
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı ise yapılan sözleşmeyle BRTK’daki tüm sorunların giderilemeyeceğini, “esas sorunların çözülmesi için BRTK Yasası’nın değişmesi” gerektiğini, bu açıdan Başbakan’ın toplu iş sözleşmesinin imza törenine katılmasının kuruma karşı hükümetin ciddiyetini gösterdiğini söyledi.
Sakallı, toplu iş sözleşmesiyle tüm sorunların ortadan kaldırılmadığını, bazı çalışanların sorunlarının devam ettiğini, bunları da müdür ile çözmeyi ümit ettiklerini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473