banner564

Haktan Okumuşoğlu fotoğraf kareleri ile büyüledi

‘Merit Sanat Günleri’

Haktan Okumuşoğlu fotoğraf kareleri ile büyüledi
banner598

Sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Merit Otelleri’nin 3. Merit Sanat Günleri kapsamında düzenlediği fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu’nun ilk kişisel sergisi Merit Royal Hotel’de açıldı. 
Kokteyl ve canlı müzik eşliğinde başlayan etkinlik, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, fotoğraf sanatçıları Mehmet Turgut ve Fethi Karaduman, KIFSAD, FODER, GİFDER, FODOS, DİFSAD Dernekleri’nin Başkan ve üyeleri, iş ve sanat dünyasından konukların yer aldığı yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Sanatı ve sanatçıyı gönülden destekliyoruz
Gecenin açılış konuşmasını yapan Merit Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, toplumların uygarlık seviyelerinin yükselmesinde ve özgür düşüncenin hâkim olmasında sanat dünyasının önemli bir rol üstlendiğine vurgu yaparak, Merit Grubu olarak her zaman sanatı ve sanatçıyı gönülden desteklediklerini belirtti. Her sanat faaliyetini toplumsal bir görev gibi gördüklerini ve bu görev bilinci ile sosyal sorumluluk projeleri ürettiklerini ifade eden Özbaş, Merit Grubu’nun 17 yıldır üyesi ve Yiyecek-İçecek Koordinatörü olan ve fotoğraf sanatı dünyasında pek çok karma sergide adından söz ettiren Haktan Okumuşoğlu’nun ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.
Başbakan Tatar da konuştu
   Geceye katılan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, konuşmasında böylesi güzel bir ortamda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; sanatını, çektiği fotoğraflarla sunan Haktan Okumuşoğlu’na teşekkür etti. Dünyamızın ne kadar güzel olduğunu gösteren olağanüstü güzellikte fotoğrafların sergide yer aldığını dile getiren Tatar, Merit Grubu’na ve emeği geçen herkese böylesi güzel bir ortamda hazırlanan sergiden dolayı teşekkürlerini iletti. Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıtmak ve fotojenik yapısını paylaşabilmek adına Haktan Okumuşoğlu’nun bir sonraki sergisinde Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerine yer vermesini ve yine Alsancak İlkokulu’na katkı sağlanmasını temenni ederek sözlerine son verdi.
Ataser Merit Yönetimi’ne teşekkür etti
Gecede bir konuşma yapan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser; Alsancak Belediyesi, Alsancak İlkokulu ve Merit Grubu olarak gelirinin Alsancak İlkokulu açık alan projesine bağışlanacağı ve 3.’sü hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi dolayısıyla Alsancak Belediyesi’ne eğitim için her zaman destek veren Merit Ailesine ve Hanzade Özbaş’a teşekkürlerini sundu. 
Hakan Okumuşoğlu’nun mutluluğu
Konuklara hitaben bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Haktan Okumuşoğlu, “The North’un açılışına hep beraber şahitlik etmek gerçekten hayatımda başıma gelen en güzel şeylerden biridir” diyerek sözlerine başladı. “The North’un” serüveninin bir özeti ve tutkunu olduğu fotoğrafın bir yansıması olduğunu vurgulayan Okumuşoğlu, başta Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş’a, serginin her türlü ihtiyacı için gönülden destek veren Muhammet Yılmaz’a, Merit Royal & Premium Otel Genel Müdürü Aybars Kutluba ve ekibine, ayrıca sergide emeği geçen tüm dostlarına gönülden teşekkürlerini iletti.
Açılışa katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’ta bulunan serginin küratörü, fotoğraf sanatının dünyaca önde gelen temsilcilerinden Mehmet Turgut, “Fotoğraf yolculuğunda Haktan Okumuşoğlu’nu sonuna kadar destekliyor, yanında olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
Kokteyl ve konuşmaların ardından Ersin Tatar, Hanzade Özbaş, Fırat Ataser, Mehmet Tibukoğlu, Haktan Okumuşoğlu ve Mehmet Turgut tarafından serginin açılış kurdelesi kesilerek birbirinden güzel 31 fotoğraf tablosu, sergideki sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 
Okumuşoğlu’nun İtalya, Norveç, Almanya, Türkiye, Kıbrıs, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Macaristan’da çektiği manzara fotoğraflarından oluşan “The North” isimli ilk kişisel sergisi 30 Ekim’e kadar Merit Royal Hotel lobi katında ziyarete açık olacak. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473