banner564

‘Hayalet Kumpanya’ oyunu Bandabuliya Sahnesi’nde seyirci ile buluştu

Büyük beğeni topladı

‘Hayalet Kumpanya’ oyunu Bandabuliya Sahnesi’nde seyirci ile buluştu
banner598

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, ‘Hayalet Kumpanya’ oyunu ile Bandabuliya Sahnesi’nde sezonu açtı. 
Oyunun çevirmenliğini yapan tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı, çevirmen Yılmaz Gruda’nın da hazır bulunduğu gecede Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyuncuları sergiledikleri performans ile beğeni topladı. 
Anton Çehov’un kısa oyunlarından oluşan, Yılmaz Gruda’nın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği, tek perdelik Hayalet Kumpanya oyununda, Deniz Çakır, Barış Refikoğlu, Aytunç Şabanlı, Osman Ateş, Özgür Oktay, Döndü Özata, Hatice Tezcan, İzel Seylani, Asu Demircioğlu, Cem Aykut, Melihat Melis Beşe, Melek Erdil, Umut Ersoy ile Havva Güleş rol aldı. Orkestrada ise Hüseyin Kırmızı, Hüseyin Altan, Ali Suyolcu ile Behiç Anibal yer aldı. 
Oyunun dramaturjisi ve şarkı sözlerini Aliye Ummanel, özgün müziğini Osman Ateş, müzik düzenlemesini Cahit Kutrafalı, dekor kostüm tasarımını Özlem Yetkili, Afiş tasarımını Umut Ersoy ve reji asistanlığını Burçin Yel yaptı. Bunun yanında, ışık uygulamasını Salih Kanatlı, efekt uygulamasını Mehmet Eseri, dekor uygulamasını ise Mehmet Demir, Şükrü Demir ve Ergün Demir üstlendi. 
16. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan “Hayalet Kumpanya” oyunu,  çarşamba ve cuma  günleri  saat 20.00’de Bandabuliya Sahnesi’nde sahnelenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473