banner564

Kararı duyunca yıkıldı

18 bisiklet çalan Mehmet Çetin’in 13 ayı hapiste geçecek

Kararı duyunca yıkıldı
banner598

Suna ERDEN

Ülkenin dört bir yanından bisiklet çalıp internet üzerinden satışını yapan Mehmet Çetin hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplamda 14 yıl hapis öngören üç davadan yargılanan sanık 13 ay hapse mahkûm edildi.
Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne’de 2017 yılı Mart-Nisan ayları arasında 18 bisiklet çaldığı belirtilen sanık Çetin’in benzer suçlardan sabıkası olduğu belirtildi.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davada sanığın 7 yıl hapis öngören ‘ev açma’5 yıl hapis öngören ‘ikametgâhtan sirkat’ ve 2 yıl hapis öngören ‘mülke tecavüz’ suçlarından yargılandığı belirtildi.
Kararı okuyan Yargıç Sağer, hırsızlık suçlarının toplumun huzurunu kaçırdığını ifade etti. Kişilerin mülklerinin anayasa güvencesi altında olduğunu dile getiren Sağer, sanığın cep telefonu ve 10 bin 800 TL değerinde 18 bisiklet çaldığını söyledi.
Sağer, sanığın benzeri suçlardan sabıkası olduğunu da belirterek, kamu yararı gereği bu tür suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. Sağer, sanığa oybirliği ile 13 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

İnternetten sattı
Lefkoşa bölgesinde 2017 yılı Mart-Nisan ayları arasında seri bir şekilde bisiklet hırsızlıkları meydana gelmiş, suçla bağlantılı sanık Çetin yakalanmıştı. Sanık polise verdiği ifadede çaldıklarını internet üzerinden sattığını itiraf etmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474