banner564

Panik var

KKTC’nin basit bir kararı üzerine harekete geçen Maraş göçmeni Rumlar başkanlık sarayına yürüyerek çözüm çağrısı yaptı

Panik var
banner598

   Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, Rum lideri Nikos Anastasiadis’le yemekli bir toplantıda buluşması sonrasında KKTC hükümetinin Maraş konusunda aldığı basit bir karar dahi güneyde paniğe yol açtı. Yemeğin anlaşmalı olduğunu düşünen ve iki devletli çözüm konusunda ilerleme kaydedildiğini düşünen Maraş kökenli Rumlar dün Başkanlık sarayı önünde pankartlı eylem yaptı.

   Eylem sırasında bir konuşma yapan sözde Maraş Belediye Başkanı Aleksis Galanos, KKTC hükümetinin önce envanter çalışması yapacağını, ardından kenti Türk yönetiminde açacağını iddia etti. 
   Galanos “İsmet İnönü bir zaman ‘bırakın Rumlar bize çalışsınlar’ demişti, onu yalancı çıkaralım. Herkesin kendi görüşü olabilir ama birlik olursak başarabiliriz”  dedi. 
    Galanos’un konuşması sırasında eyleme katılan Rumlar çözüm yönünde sloganlar attı.
   Maraş kökenli Rumların eyleminde "Bizi satmayın, "Kıbrıs sorununu çözün", "Birleşme Mağusa’dan başlar", "Mağusa önde" sloganlarının yer aldığı pankartlar taşındı.
Eyleme sözde "Omorfo"(Güzelyurt) ve "Kithrea" (Değirmenlik) belediyeleri de destek verdi.
   Eyleme siyah tişörtleri ile katılan ELAM üyesi gençlerin engellenmek istediği ve polise çağrı yapıldığı bildirildi.

Anastasiadis’le görüştüler

   Eylem sıyasında sözde Maraş belediye başkanı Aleksis Galanos ile meclis üyeleri, Rum lideri Nikos Anastasiadis’le oldukça tartışmalı geçen bir görüşme gerçekleştirdi.
   Rum kaynaklarından elde edilen bilgilere göre; görüşme sırasında Anastasiadis’e bir de muhtıra verildi.
   Muhtıra’da, Maraş’ın Birleşmiş Milletler gözetiminde açılması ve Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde çözüm bulunması yönünde talepler yer alıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473