banner564

Lefkoşa şenlendi

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında “Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliği düzenlendi

Lefkoşa şenlendi
banner598
 “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında, “Temiz, Akıllı ve Paylaşımlı Ulaşım” sloganıyla düzenlen “Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliği Surlariçi’nde yapıldı. Etkinlikte kamu sağlığı için hareketli yaşama, alternatif kentsel ulaşım yollarına dikkat çekildi.
Avrupa Komisyonu’nun desteği, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) katkısıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis, LTB Başkanı Mehmet Harmancı yaptı. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da etkinlikte bir konuşma yaptı.
Sabah saatlerinde başlayan “Otomobilsiz Yaşam Günü” etkinliği öğleye kadar sürdü. Etkinlik kapsamında her yarım saatte bir bisiklet turları düzenlendi. 
Açılış sürüşüne LTB Başkanı Harmancı, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Başkanı George Markopouliotis, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu da katıldı.
Bu arada, vatandaşlara, sivil toplum örgütlerine ait stantlarda sağlıklı yaşamla ilgili bilgi de verildi. Lefkoşa Türk Belediyesi Latin Orkestrası etkinlikte dinleti sundu.

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” bugün
Öte yandan Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak, hava kirliliğini azaltmak amacıyla Lefkoşa’da bugünDünya Otomobilsiz Yaşam Günü çerçevesinde “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” düzenleniyor.
2013 yılında İzmir’de başlayıp diğer illere de yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, Türkiye’deki 50 il ve Atina’yla eş zamanlı olarak yarın saat 17.00’de Çağlayan Parkı’ndan başlayacak.
Dereboyu güzegahından Başbakanlık ışıklarına kadar gidip geri dönecek bisikletliler daha sonra Çağlayan Parkı’nda Öldüren Şampanya ve Pelin’in konserini de izleyebilecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473