banner564

Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce, başarılı çalışmalarını federasyon çatısı altında toplamak istediklerini söyledi

380 üye var

Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce, başarılı çalışmalarını federasyon çatısı altında toplamak istediklerini söyledi
banner598

 Melin DOBRAN

Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce, çocukluğundan beridir izcilik yaptığını söyledi. Başkan İnce, ilk etapta 3 dernek kurup, tescillerini aldıklarını kaydetti. İnce, federasyon kurmak içinse, 3 derneğin şu an onay aşamasında olduğunu dile getirdi. Bu onayı alır almaz, Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu’nu kurmak istediklerini ifade eden İnce, şu an derneğe bağlı 380 izci üyenin olduğunu belirtti. İnce, gençleri ülkesini ve yardımı seven bireyler olarak yetiştirmek istediğini söyleyerek, “İzcilik faaliyeti siyaset içermeyen, toplum bilincini ön planda tutan, üniformalı bir gençlik hareketidir. İsteyene bu yolda, gereken kolaylık ve desteği vermeye hazırız” dedi.

“Federasyon için çalışma başlattık”
Başkan Hakan İnce, şunları söyledi, “Çocukluğumdan beri izcilik yapıyorum. Lider eğitimli olarak, izci lideri oldum. İlk izcilik çalışmalarıma, Değirmenlik İlkokulunda başladım. Yaklaşık 4 sene Milli Eğitim Bakanlığı’nın Gençlik Dairesi’ne bağlı izcilik faaliyetlerini yürüttüm. Bu kurumlarda çalışırken, faaliyetin kurumsal bir yapıya ulaşması gerektiğini, Türkiye ve dünyada olduğu gibi federasyonlaşması gerektiğini, çalıştığım süre içinde savundum ve anlatmaya çalıştım. Bir sonuç alamayınca, kendi izcilik derneklerimizi kurarak, Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu’nu kurma yolunda ciddi çalışmalar başlattık.

“3 dernek onay aşamasındadır”
İlk olarak Zirve İzcilik Derneği, 5 Parmak İzcilik Derneği ve 3 Şehitler İzcilik Derneği’ni kurup, tescillerini aldık. Federasyon için gerekli olan diğer 3 derneğimiz de şu anda onay aşamasındadır. Kurduğumuz bu derneklerle 1 yıl gibi kısa bir sürede büyük faaliyet gerçekleştirdik. Karaağaç kışa merhaba kampı, 180 izci katılımıyla gerçekleştirildi. Çanakkale milli bilinç kampı, 170 izci katılımıyla gerçekleşti. 5-9 Ağustos Erenköy şehitlerini anma milli bilinç kampını KKTC’den 150, Türkiye’den 30 katılımla gerçekleştirdik. Bolu Aladağı lider temel eğitim kursunu 35 kişiyle yaptık. Mart ayında ise bahara merhaba kampını yaptık.

“Herkes gönüllü olarak izci olabilir”
Derneklerimizin bünyesine bağlı 380 izci üyemiz var. Bu izciler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite yaşlarındaki kişilerdir. Bunun dışında her meslek gurubundan genç ve yetişkin, bu faaliyetten, izci gönüllüsü olarak yer alabilir. Alacağı eğitimlerle de liderliğe geçiş yapabilir. Hedefimiz, 3 derneğimizin de onayını alır almaz, Kıbrıs Türk İzcilik Federasyonu’nu kurmaktır. Kısıtlı olan kamp alanlarımızı çoğaltmak, bu faaliyeti tüm ilçelerde yaygın hale getirmek istiyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473