banner564

Hem serinletici  hem de lezzetli

Hakan Aşık, sulu muhallebiyi 18 yıldan beridir Posta Dairesi önünde satıyor

Hem serinletici  hem de lezzetli
banner598

 Melin DOBRAN

Hakan Aşık, Lefkoşa’da Posta Dairesi önünde Kıbrıs’a özgü bir lezzet olan sulu muhallebiyi 18 yıldan beridir satmaya devam ediyor. 
Aşık, uzun yıllar önce de bölgede seyyar olarak muhallebi satanların olduğunu ifade etti. Aşık, Kıbrıs kültürünü yaşatmaya çalıştığını söyleyerek, “Sulu muhallebiyi halkımız çok seviyor” dedi. Sulu muhallebiyi yaklaşık 5 yıldan beridir 5 liraya sattığını belirten Aşık, bugüne kadar herhangi bir fiyat artışına gitmediğini belirtti. Muhallebiyi her kesimin severek yediğini söyleyen Aşık, satışlarda herhangi bir düşüş ya da artış olmadığını kaydetti. Aşık, sulu muhallebinin yanı sıra, öğleden sonraları da terminal bölgesinde çörek sattığını söyledi.

“Gençlerin ilgisi mutlu ediyor”
Meşhur muhallebici Hakan Aşık, “Ben 18 seneden beridir bu işi yapıyorum. Lefkoşa’da Posta Dairesi önünde muhallebi satıyorum. Yerli halkın yanı sıra, turistler ve Rum kesiminden gelenler de muhallebimden alıyor. Kıbrıs’a özgü olan bu lezzeti, her kesim severek yiyor. Yeni nesil kültürümüzü görsün ve tatsın. Satışlara bakacak olursak, ne düşüş var ne yükselme. Beni en çok da şimdiki gençlerin muhallebiyi çok sevmesi mutlu ediyor. Bilmeyen de Kıbrıs kültüründeki lezzetlerin tadına bakma şansı buluyor. Kültürümüz yaşatalım ve unutturmayalım” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474