Pilotların grevinin, hafta sonu tatiline denk gelmesi yüzünden yurt içi ve yurt dışı seferlerde önemli iptal ve gecikmelere yol açması bekleniyor.
Fransa'da 2012 yılında çıkan yasa, pilotların greve gitmeden 48 saat önce işverene resmi tebligatta bulunmasını şart koşuyor. Söz konusu yasa, havayolu şirketlerinin grev halinde seferlerini daha iyi organize etmeleri ve yolcularına gerekli uyarıları yapmalarına olanak sağlıyor.
Fransız Pilotlar Sendikası ise 48 saat önce verilen uyarı ile yapılan grevler sırasında, havayolu şirketlerini Avrupa'nın diğer ülkelerinden pilotlar getirmesi sayesinde, yaptıkları grevlere seslerini yeteri kadar duyuramadıkları görüşünü dile getiriyor.
Sendika, son düzenledikleri grevde, pilotların yüzde 85'inin iş bırakmasına rağmen havayolu şirketlerinin özellikle doğu Avrupa'dan getirdikleri pilotlarla hiç bir gecikme ve iptalin yaşanmadığına dikkati çekiyor.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2014, 05:03
Fransız pilotlar greve gidiyor
Fransız pilotlar, daha etkin grev yapabilmek için 3 ve 30 Mayıs'ta belirli saatlerde iş bırakacak.
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

