banner564

Türk Futbolunun 'VAR' Mesaisi

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon uygulamaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ilk hafta maçlarına damga vurdu

Türk Futbolunun 'VAR' Mesaisi
banner598

 Spor Toto Süper Lig'de bu sezon uygulanmaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, ilk hafta maçlarına damga vurdu. Ligin ilk haftasında oynanan 9 karşılaşmanın 8'inde VAR uygulamasına başvuruldu.

Türk futbolunda geçen sezon Spor Toto 1. Lig play-off yarı final ve final maçlarında faaliyete geçirilen VAR sistemi, TFF Süper Kupa maçının ardından Spor Toto Süper Lig'de de uygulandı.
Yalnızca maçın seyrini değiştiren kararlardaki bariz hataları düzeltmek için devreye sokulan ve nihai kararın her zaman hakem tarafından verildiği sistemden, Süper Lig'in ilk haftasında oynanan 9 karşılaşmanın 8'inde yararlanıldı.
Ligde ilk hafta uygulanmasının ardından sistemle ilgili çeşitli tartışmalar da futbol kamuoyunda yer aldı. Kimi kulüpler VAR tarafından verilen kararlara itirazlarda bulunurken, bazıları da kararların doğruluğunu savundu. Sadece Medipol Başakşehir-Trabzonspor maçında yok VAR sistemi, Süper Lig'in ilk haftasında sadece Medipol Başakşehir-Trabzonspor  maçında faaliyete geçirilmedi.
Ligde bu karşılaşma dışındaki 8 müsabakada hakemler en az bir karar için VAR sistemine başvuruda bulundu.

İlk maç, ilk karar
Süper Lig'de VAR sistemi ilk olarak, sezonun açılış maçı olan MKE AnkaragücüGalatasaray
müsabakasında devreye girdi. Müsabakanın hakemi Ümit Öztürk, MKE Ankaragücü'nün Mustafa El Kabir'in 36. dakikada filelere gönderdiği topu, VAR'ın da uyarısıyla ofsayt olarak değerlendirdi ve golü geçerli saymadı. Aytemiz Alanyasporlu futbolcu Bobo'nun Demir Grup Sivasspor maçında 8. dakikada attığı gol VAR'a takıldı. Brezilyalı futbolcunun filelerle buluşturduğu meşin yuvarlak, VAR sisteminin uygulanmasıyla ofsayt sayıldı ve gol değeri görmedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473