banner564

Victoria & Albert Müzesi, iç çamaşırı koleksiyonu çıkardı

Tarihte bir ilk

Victoria & Albert Müzesi, iç çamaşırı koleksiyonu çıkardı
banner598

 Londra'da bulunan Victoria & Albert Müzesi Coco de Mer ile bir iç giyim koleksiyonu çıkardı. Müzecilik tarihinde bir ilk olan bu durum moda dünyasında heyecan yarattı.

Moda ile ilgilenenlerin, modayla ilgili her türlü bilgiye ulaşmak isteyenlerin, hem tarihsel hem inovatif sergilere meraklı olanların en sevdikleri müzelerden biri olan Victoria & Albert Müzesi, ilk kez bir iç çamaşırı koleksiyonu hazırladı.
Londra’da bulunan bu müze 1857 yılında açıldı ve South Kensington semtinde olduğu için adı da South Kensington Müzesi’ydi. 1899’da dönemin sevilen Kraliçesi Victoria ve kocası Prens Albert'e ithafen ismi Victoria ve Albert Müzesi olarak değiştirildi. Günümüzde büyük bir öneme sahip olan müze özellikle moda anlamında da her türlü bilgilin bulunduğu özel bir yer.
17. yüzyıldan günümüze kadar gelen korselerden, Vivienne Westwood, John Galliano gibi tasarımcıların tasarımlarına kadar görebileceğiniz geniş bir kostüm seçkisine sahip olan bu müze şimdiye kadar pek çok projede yer aldı, markalarla işbirlikleri yaptı. Yeni işbirliği ise Coco de Mer ile oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473