banner564

Ayakta alkışlandı

Kıbrıs Tiyatro Festivali, “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyununun sahnelenmesiyle başladı

Ayakta alkışlandı
banner598
12. Kıbrıs Tiyatro Festivali önceki gün gece Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ve Ümit Aydoğdu’nun yönetmenliğinde Tiyatro Adam’ın sahneye koyduğu “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyununun sahnelenmesiyle başladı.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nden (LTB) yapılan yazılı açıklamaya göre 30 Eylül’e kadar sürecek festivalin açılışına Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, milletvekili Tufan Erhürman, LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı ve bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. 

Harmancı: Çölde su bulan insan...
Festivalin açılışında konuşan Harmancı, Tiyatro Festivali’ne gelen tiyatro severleri çölde su bulmuş insanlara benzettiğini söyleyerek, bu festivali kendisi de dâhil herkesin çok özlediğini söyledi.
Harmancı şöyle devam etti:
“Eylül’ü 12 yıldır güzel kılan, seçilmiş ya da atanmış belediye başkanları tarafından uygulanan her türlü baskıya, siyasi engellemelere karşı azimle festivali sürdüren LBT’ye çok teşekkür ederim. 34 yıl önce bu tiyatroyu kuran 4 usta tiyatrocu da en yüksek alkışı hak ediyor.” 


Akıncı: LBT hep iyiye gidiyor
LTB eski başkanlarından Mustafa Akıncı da konuşmasında, Eylül 1980’de düzenlenen Lefkoşa Kültür-Sanat Şenliği’nde sahnelenen “Vatandaş” adlı oyundan dolayı Yaşar Ersoy, Erol Refikoğlu,Işın Cem ve Osman Alkaş’ın Devlet Tiyatrosu’ndan dışlandığını anlattı.  Akıncı şöyle devam etti:
“Sanat yapmak isteyen arkadaşları sokakta bırakamazdık, ne mutlu ki arkadaşlar yüreklerini ortaya koydular ve LBT bugünlere kadar gelebildi. Ülkemizde pek çok şey kötüye gidiyor. Bu ülkede kötüye giden şeylerin tersine LBT kurumsallaşmış yapısıyla hep iyiye gidiyor. 14 yıllık belediye başkanlığım döneminde belediye sarayı yapmak bana nasip olmadı ama mütevazi de olsa perdelerini açmaya devam eden LBT binasını yaptım çünkü tiyatro binası saraydan daha öncelikliydi diye düşündüm. Artık o salon bu genç ve dinamik kadroya dar geliyor. Başkan Harmancı’nın görevi LBT’ye ve başkente yakışan bir kültür merkezini bu şehre kavuşturmaktır. Bunu yapacağından zerre kadar kuşkum yoktur.”

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473