banner564

En büyük organizasyon

Tavla şampiyonasına katılabilmek için Japonya, Brezilya ve Çin’den gelenler var

En büyük organizasyon
banner598
Mustafa ŞENAL
   World Backgammon Federation (Dünya Tavla Federasyonu) işbirliği ile gerçekleştirilen ikinci Merit Uluslararası Tavla Şampiyonası dün sona erdi. Turnuvaya, 30 ülkeden yaklaşık 350 oyuncunun katıldığını belirten organizasyon yetkilileri,  turnuvada 130 bin Euro’nun üzerinde para ödülü dağıtıldığına dikkat çekti.
   Dünya Tavla Federasyonu Genel Sekreteri Marco Fornasir, Diyalog’a yaptığı açıklamada, başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini, katılımcıların adadan memnun ayrıldıklarını söyledi. Fornasir “Merit Park otelin, katılımcılar için hazırladığı muhteşem ortama, üstün kaliteli hizmetlerine, ikramlarına ve dostluğuna içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.
   Fornasir, sözkonusu turnuva için Japonya, Brezilya, Çin gibi ülkelerden katılımın olmasını “mükemmel bir başarı” olarak niteledi. 
   Diğer bazı katılımcıların görüşleri ise şöyle:

Joha Broomfield (Turnuva Komite Başkanı)
 “Turnuvaya İngiltere’den katılıyorum ve bu oyunu çok seviyorum. 35 yıldan beri düzenli olarak tavla oynuyorum. Monte Carlo’da Dünya Kupasını kazanmış birisi olarak  KKTC’de düzenlenen turnuvalara hayran kalmamak elde değil. Geçen yıl yine burada katıldığım turnuva beni çok etkilemişti ancak bu yılkini görünce tek kelimeyle muhteşem demek istiyorum. Bu yılki turnuvada birtakım kural değişikliği yaptık ve bu da  katılanların şampiyonluk şansını yükseltiyor. Bence bu uygulama hem katılımı hem de spor ruhu içinde yarışmayı getirecek. Kıbrıs beni çok etkileyen bir ada önümüzdeki yıllarda yine geleceğim.”

Ricarolo Malas (Lübnanlı katılımcı) 
  “Aslen Lübnanlıyım ancak yaşamımı İspanya’da sürdürüyorum. Çocukluğumdan beri yani 50 yıldır tavla oynuyorum.  Bu oyunu önce Türkiye ve burada oynandığı klasik şekliyle öğrendim. 1990-1991 yıllarında bugün turnuvalarda oynadığımız tavlayı öğrendim.
2010 yılında Monte Carlo’ da Dünya Şampiyonasında final oynadım ancak  maalesef kaybettim. Burada bu organizasyonlara katılmam 2’nci kez oluyor. Burada bulunmak heyecan verici, çok güzel ve başarılı bir turnuva gördüm. Yıllar geçtikçe bu organizasyonlar daha da kökleşecek ve ülkeniz de bu ve benzeri turnuvalarla anılacak. Bu da ülkeniz için büyük bir reklam olacak.” 

Beris Matinello (İtalyan katılımcı)
   “Ben bu turnuvaya İtalya’dan katılıyorum. Tavlaya başlayalı on yıl oldu. Yaşadığım şehirde yar alan bir kulüpte bu oyunu daha da geliştirmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar gördüğüm en iyi turnuvalardan biri diyebilirim. Ada’da kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Şimdiden gelecek yıl burada düzenlenecek turnuvaya kayıdımı yaptırdım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ve tebrikler seneye yine görüşmek üzere.”


Antonio Barrigana ( Brezilya’lı katılımcı) 
   “Portekizli’yim  ancak yıllardır Brezilya’da yaşıyorum. 30 yıldan fazladır Tavla oynuyorum. Tavla turnuvalarına katıldığım çeşitli ülkeler oldu. İlk defa Kıbrıs’taki turnuvaya katıldım ve buraya geldiğim için çok mutluyum. Herşey güzel ve düşlediğimiz gibi gitti. Otel çok mükemmel, hizmet ve konukseverliklerinden son derece memnun kaldım. Gelecek yıllarda burada düzenenecek turnuvalara mutlaka katılacağım. Burdan mutlu ayrılıyorum ve yine geleceğim.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474