banner564

Gelenek yaşatılıyor

Galif Meyhanesi’nde, meze ve kepaplar kadar Kıbrıs’a özgü bir gelenek olan zeytin yaprağı ile konukların tütsülenmesi büyük beğeni topluyor

Gelenek yaşatılıyor
banner598
Mustafa ŞENAL
Başkent Lefkoşa’nın Metehan bölgesinde müdavimlerini ağırlayan Galif Meyhanesi’ne uğrayanlar mutlaka ikinci sefer için de rezervasyon yaptırıyor. Kıbrıs mutfağına özgü meze ve kebap çeşitlerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Galif Meyhanesi, sakin ortamı ve titiz servis anlayışıyla konuklarından tam not alıyor.
Konuklar, fonda çalan Türk Müziğinden harmanlanmış birbirinde güzel parçalar eşliğinde ailesi, arkadaşı ve sevdikleriyle, sakin bir ortamda efkar dağıttıklarını söylüyor. 
Her yaş grubundan insanın uğradığı mekanda arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlayan Mine Türkelman, yeni yaşına dostlarıyla birlikte girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Zeytin yaprağı ile tütünme
Galif Meyhanesi’nde meze ve kebaplar kadar mekanın sembol isimlerinden Cemaliye Çobanoğulları’nın, konuklarının masalarını tek tek gezerek onları Kıbrıs’a özgü bir gelenek olan zeytin yaprağı ile tütsülemesi ayrı bir beğeni topluyor.
Mekana gelen konukları, nazara ve kem göze karşı etkili olduğuna inanılan toprak bir kap içinde yaktığı zeytin yaprağı ile tütsülediğini belirten Cemaliye Çobanoğulları, bunun artık Galif Meyhanesi’nde bir gelenek haline geldiğini söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474