banner564

Ortadoğu’nun renkleri Akdeniz’de buluştu

Yeni yılı Merit Royal Premium Hotel’de karşılayan yaklaşık 400 Lübnanlı, düzenlenen partide doyasıya eğlendi

Ortadoğu’nun renkleri Akdeniz’de buluştu
banner598
Kamil HÜNERLİ
Yeni yıla girmek için Kuzey Kıbrıs’a gelen yaklaşık 400 kişilik Lübnanlı gurup, Merit Royal Premium Hotel’de düzenlenen partide doyasıya eğlendi.  Ülkelerinde çok sevilen iki sanatçı Hanin ve Abdul Jalil’i de karşılarında bulan konuklar, gece boyunca dans ederek yeni yılı kutladı.
Gecede ilk olarak keman sanatçısı Hanin sahne aldı. Kemanı ile Arap ezgilerini seslendiren Hanin’in ardından sahneye gelen Abdul Jalil ise eğlenceyi doruğa çıkarttı. Lübnan’ın en sevilen şarkıcılarından Abdül Jalil hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Gece boyunca şarkılara eşlik eden ve yerlerinde oturmayarak dans eden Lübnanlı konuklar, yeni yıla keyifli bir tatille adım attı. Gecede Singapurlu iş adamı Sia Hock Kian da  ailesiyle birlikte yer aldı. Ayrıca Mısırlı ünlü aktrist Loublouba da yeni yıl balosuna katılarak Arap hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. 

Arar: Kıbrıs için büyük kazanım
Lübnanlı konuklarıyla yakından ilgilenen Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, 400 kişilik gurubun Kuzey Kıbrıs için büyük bir şans olduğunu söyledi. Konuklarının yeni yılını kutlayan Arar, ‘’Orta Doğu’dan ilk kez böylesi büyük bir gurup Ada’ya geliyor. Yeni yıl için Kuzey Kıbrıs’ı seçmeleri büyük bir kazanım’’ dedi. 

Arar’dan anlamlı 2015 mesajı
Öte yandan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, yayınladığı yeni yıl mesajında, “2015’te ülkemizin her alandaki başarısının yanında reel sektörümüzün hızlı treni olan turizmde bizlerin önünün acılmasını bekliyoruz” dedi.

“Turizmin bacaları bir an evvel tütmeli...”
Ara mesajında devamında şu ifadelere yer verdi:
“Anavatanımızın 2023 yılı hedefi olan 60 milyon turist 60 milyar $ turizmin gelir hedefinden yola çıkarak çok yakın coğrafya konumuna sahip olan ülkemizin iklim şartlarının artılarını da düşünerek en az 10 yıllık bir program uygulanmasına başlamamız gerektiği inancındayım. 
Geçtiğimiz günlerde TYD (Turizm Yatırımcılar Derneği) Kuzey Kıbrıs'a yaptığı geziden aldığım intibaa bizim turizm alanında yeni bir takım teşvik imkanını yatırımcıya hazırlayarak bir an evvel turizm sektor fabrikalarının bacalarını tüttürmek olmalıdır.
Bu ülkenin ekonomisinin şu andaki rakamları hak ettiği rakamlar değildir. Sektorun sesi ve ülkemizdeki sektör çalışanlarının gerek hotellerde gerek acentelerde gösterdiği başarı kutlanmaya değer. 
Önümüzdeki yıl başta devletimizin ve hükümetimizin süratle otuza yakın ekonomi dalını ayakta tutan adamızın gözbebeği olan turizme gerekli önemi vereceğini düşünüyor ümit ediyor ve sektörün bir neferi olarak istiyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın yeni yılını kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473