banner564

Piyanonun “Harika Çocuğu”

İspanya'da Uluslararası Müzik Yarışması'na katılan Suna Alsancak birincilik ödülüyle gururlandırdı

Piyanonun “Harika Çocuğu”
banner598
İspanya'da Uluslararası Müzik Yarışması'na katılan piyanonun “Harika Çocuğu” Suna Alsancak  birincilik ödülüyle gururlandırdı.
İspanya’nın Tenerife şehrinde 27 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen uluslararası piyano yarışmasında 6 -10 yaş grubunda müzik okulu öğrencileriyle yarışan Suna Alsancak Rus, ABD ve Alman vatandaşı juri üyelerinin ve yarışmayı izleyenlerin takdir ve beğenisini kazandı. Sunayla birlikte iki yarışmacı daha birincilik ödülüne layık görüldü.

Sekiz yaşında 7 uluslararası ödül
Henüz 8 yaşında olan Yakın Doğu İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Suna kazandığı bu son ödülle dört "Birincilik " bir "İkincilik" bir "Başarı" ve bir "Genç Yetenek"olmak üzere Uluslararası yedi ödül sahibi oldu. 
Suna Yarışma boyunca dünyaca ünlü müzik üstadları Prof.Tamara Poddubnaya ve Natalia Kazimirovskaia ile Master Class çalışmaları yapma fırsatı buldu ve yarışmacıların yer aldığı konserlere katıldı. Özellikle çocuk müzik eğitimi üzerine uzmanlaşmış Natalia  Kazimirovskaia Suna'nın üstün yetenekli, kavrama gücü yüksek, kendine güvenen ve geleceği parlak bir çocuk olduğunu söyledi.

Otuz yıl önce de İspanya'da ödül kazanmıştı
Yarışmanın sürprizi ise öğrencisiyle birlikte Tenerife 'de bulunan Piyanist Rauf Kasimov'un yarışmanın yaş sınırı olmayan kategorisine katılması oldu. Rauf Kasimov 30 yıl önce  İspanya'da katıldığı yarışmada "Grand Prix" ödülü kazanmış ve bir ay boyunca İspanya'nın çeşitli kentlerinde konserler vermişti. Pek çok Uluslararası ödül sahibi Kasimov bu kez "İkincilik" ve İspanyol parçasında "En İyi Yorum Ödülü" kazandı. 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473