banner564

'Vegan Moda Haftası' şimdiden merak konusu oldu

'Vegan Moda Haftası'

'Vegan Moda Haftası' şimdiden merak konusu oldu
banner598

 Dünyanın ilk 'Vegan Moda Haftası' şubatta Los Angeles'ta başlıyor. Hayvansal hiçbir ürünün yer almayacağı etkinlik, şimdiden merak konusu oldu... Dünya artık veganlığı benimsedi. Pek çok ünlü marka tek tek hayvansal ürün kullanımını bıraktı. Tüketiciler de bilinçlendi ve hayvan derisinden, kürkünden, tüyünden, kemiğinden, dişinden yapılan ürünleri ya da hayvanlar üzerinde test edilen hiçbir ürünü satın almıyor.

Öyle ki geçtiğimiz yıl pek çok vegan marka ödüle layık görüldü. Örneğin yapay kürk üreten Ecopel, İnovasyon Ödülü alırken, Galaries Lafayette'nin ayakkabı koleksiyonu Studio Céleste, ‘En İyi Vegan Ayakkabı Koleksiyonu’, Naparijri ‘En İyi Zulümsüz Üretilen Parka’, Votch ‘En İyi Vegan Saat’, Asos artık koleksiyonlarında ipek, tüy, tiftik kullanmadığı için ‘En İlerici Marka’ ve Ashoka Paris ise ‘En İyi Vegan Çanta’ ödülünü aldı…
Bu vegan furyasına Los Angeles da eklendi. Los Angeles moda başkentlerinden biri olmasa da, moda konusunda yenilik açısından hep ilk adımı atan şehirlerden biri. Örneğin kürk satış ve üretimini tamamen yasaklayan ilk şehir… LA, şimdi de dünyanın ilk Vegan Moda Haftası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. LA’da 1-4 Şubat’ta gerçekleştirilecek etkinliğe sadece vegan üretim yapan markalar katılacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473