banner564

Afrika birliği, Ebola virüsüyle mücadele için 1 milyon dolar fon ayırdı

Afrika Birliği, Batı Afrika'da görülen Ebola salgınıyla mücadele amacıyla 1 milyon dolar fon ayırdığını duyurdu.

Afrika birliği, Ebola virüsüyle mücadele için 1 milyon dolar fon ayırdı
banner598

Addis Ababa, 14 Ağustos 14 (T.A.K): Afrika Birliği, Batı Afrika'da görülen Ebola salgınıyla mücadele amacıyla 1 milyon dolar fon ayırdığını duyurdu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Ebola salgınının etkin olduğu bölgelere yeterli destek sağlanmak suretiyle virüsün yayılmasını engelleyici tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Açıklamada, "Virüsün yayılmasını önlemek için 1 milyon dolar fon ayrıldı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Ebola'nın görüldüğü Batı Afrika'daki Gine, Liberya ve Sierra Leone hükümetleri ile işbirliği içinde salgınla mücadele amacıyla ortaya koyduğu plana göre, sağlık personeli, malzeme ve destek için 100 milyon dolara daha ihtiyaç var" denildi.

Açıklamada ayrıca Birliğe üye ülkelerin sağlık bakanları, "Afrika olağanüstü sağlık hizmetleri için acil yardım fonu" kaynaklarının yenilenmesini görüşmek üzere 6 Eylül'de toplantıya çağırıldı.

ETİYOPYA'DA VİRÜSE RASTLANMADI

Öte yandan Etiyopya'daki DSÖ Temsilciliği Sözcüsü Abel Ichenh, örgütün, virüsün yayılması riskine karşı sağlık personelini bilinçlendirdiğini, havaalanları ile diğer geçiş noktalarında tedbirlerin alındığını ve şu ana kadar virüse rastlanmadığını söyledi.

DSÖ'nün yayımladığı son verilere göre, Batı Afrika'da Ebola salgınında en az bin 13 kişi hayatını kaybetti. Bölgede 9 Ağustos'a kadar bin 848 vaka tespit edildi.

Verilere göre, Ebola salgınına en fazla kurban veren Gine oldu. En fazla vakaya Sierra Leone'de rastlandı. Liberya'da ise hastalık hızla yayılıyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 11:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Beyhan Alkan
Beyhan Alkan - 3 yıl Önce

Ellerinize sağlık yine keyifle yazınizı okudum.Siz yazdığınız ben var olduğum müddetçe okumaya devam edeceğim.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474