banner564

Ateşkes görüşmelerine Kahire'de başlandı

Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Kahire'de bulunan Filistin heyeti ile Mısırlı yetkililerin görüşmelere başladığı bildirildi.

Ateşkes görüşmelerine Kahire'de başlandı
banner598
Kahire, 4 Ağustos 14 (T.A.K.): Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Kahire'de bulunan Filistin heyeti ile Mısırlı yetkililerin görüşmelere başladığı bildirildi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in daha önce katılmayacağını açıkladığı ateşkes görüşmelerinin Kahire'de başladığını belirtti.

Filistin heyeti ile Mısırlı yetkililer arasında gerçekleşen istişare amaçlı ilk toplantıda Filistin tarafının önerisini ortaya koyduğunu kaydeden Abdulkerim, şöyle konuştu:

"Tüm Filistinli grupların üzerinde ittifak ettiği ve ateşkesin sağlanması, İsrail ordusunun savaş öncesi mevzilerine çekilmesi, ambargonun kaldırılması, Gazzeli balıkçılara avlanma izni verilmesi, İsrail ile Gazze arasındaki tampon bölgenin kaldırılması, gözaltına alınan Filistinlilerin serbest bırakılması, Gazze'ye bir daha saldırı gerçekleşmeyeceğinin garanti edilmesini içeren çözüm önerisini Mısır tarafına sunduk."

Abdulkerim, Mısırlı yetkililerin Filistin heyetinin önerisini dikkatle dinlediğini ve Filistin meselesinden yana tavır alma gayretlerini ortaya koyduğunu dile getirdi.

İsrail yönetimi, Hamas'ı bir askerini kaçırmakla suçlamasının ardından Kahire'de düzenlenecek görüşmelere katılmayacağını açıklamıştı. Kaçırıldığı iddia edilen İsrail askerinin ise daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473