banner564

Kamu-Sen, Başbakanlığa Siyah Çelenk Bıraktı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), 175 hemşirenin kadro sorunu gerekçesiyle bugün Başbakanlığa siyah çelenk bıraktı.

Kamu-Sen, Başbakanlığa Siyah Çelenk Bıraktı
banner598
Eylem, hemşirelerin kadro sorunu gerekçesiyle gerçekleştirildi
Sendika yetkilileri, başbakan ile kısa bir görüşme yaptı

Özkardaş: “Başbakan,  en geç 11 ağustos pazartesi günü konuyu sağlık bakanı, maliye bakanı ve sendikacılarla ele alma sözü verdi”
Lefkoşa, 4 Ağustos 14 (T.A.K.): Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), 175 hemşirenin kadro sorunu gerekçesiyle bugün Başbakanlığa siyah çelenk bıraktı.

Sendika yetkilileri, siyah çelenkli protestonun ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştü. Kamu Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, Başbakan ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, başbakanın en geç 11 Ağustos Pazartesi gün Sağlık Bakanı, Maliye Bakanı, sendikacıların katılımıyla, bir toplantıda konuyu ele alma sözü verdiğini söyledi.

“HALK ÖZELE GİTMEYE ZORLANIYOR”

Başbakanlık önünde eylem sırasında basına açıklama yapan KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, sağlık alanında sorunlar yaşandığını, taşeron firmalardan hizmet alındığını, çalışacak hemşire ve ebe olmadığı halde yeni hastaneler, sağlık ocakları açıldığını iddia etti. Özkardaş, halkın özele gitmeye zorlandığını savundu.

Özkardaş, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun yaptığı sınavlarda başarılı olan 175 hemşirenin “kadro olmadığı” gerekçesiyle atanamadığını söyledi. Özkardaş, “IV. Derece Hemşire kadrolarında boş yer olmasından dolayı 18 yeni kadro verilmesi durumunda, 175  hemşirenin tümü III.Derece Yüksek Hemşire kadrolarına geçebilecek” dedi.

Başbakanın, 22 Mayıs’ta, Maliye Bakanı, Sağlık Bakanı ve sendika yetkileriyle toplantı gerçekleştirerek, sorunu ele alacakları yönünde söz verdiğini söyleyen Özkardaş, bu söze rağmen görüşmenin gerçekleşmediğini savundu.

“ZAMAN DARALIYOR”

Hemşirelerin başarı kazandığı sınavların geçerliliğinin 15 Eylül’de sona ereceğini belirten Özkardaş, zamanın daraldığını söyledi.

Özkardaş, “Partizanca yapılan atamalara ve istihdamlara kaynak bulanlar, halkın sağlığını ilgilendiren bu konuda duyarsızlıklarını sürdürmektedirler. 175 hemşiremizin önünü kesenler ve hak ettikleri kadrolarını almalarını engelleyen sendikalar da hükümetle birlikte zamana oynamaktadırlar” dedi.

Başbakanın sözünü yerine getirmesini beklediklerini söyleyen Özkardaş, siyah çelenk bırakmak zorunda kaldıkları için üzgün olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, hemşireler, alkışlı protestolar eşliğinde siyah çelengi başbakanlığın kapısına bıraktı.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞME

Sendika yetkilileri, siyah çelenkli protestonun ardından taleplerinin kabul edilmesi üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan ile görüştükten sonra açıklama yapan Özkardaş, Yorgancıoğlu’nun en geç 11 Ağustos Pazartesi gün Sağlık Bakanı, Maliye Bakanı, sendikacıların katılımıyla, bir toplantıda konuyu ele alma sözü verdiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473