banner564

Libya’da çıkan çatışmalarda 9 kişi hayatını kaybetti

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde Emekli General Halife Hafter yanlıları ile Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri arasında çıkan çatışmalarda 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Libya’da çıkan çatışmalarda 9 kişi hayatını kaybetti
banner598

LİBYA'DA ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde Emekli General Halife Hafter yanlıları ile Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri arasında çıkan çatışmalarda 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Hafter'e destek veren Hava Kuvvetleri Operasyon Komutanı Tuğgeneral Sakr el-Ceruşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  dün sabahtan beri Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri ile Hafter yanlısı güçler arasında devam eden çatışmalarda Hafter yanlısı güçlerden 8 kişinin hayatını kaybettiğini, bazılarının da yaralandığını belirtti.

Ceruşi, "Libya ordusu güçleri, Devrimciler Şura Meclisi güçleri ve Ensaru-ş Şeria silahlı güçlerinin saldırılarını püskürtmeyi başararak, onları Bu Atani bölgesine geri çekilmeye mecbur etti" dedi.

Devrimciler Şura Meclisi güçlerine büyük çaplı insan ve techizat zararı verdirdiklerini ve çatışma esnasında karşı tarafa ait askeri techizat ele geçirdiklerini aktaran Ceruşi, Benina askeri üssüne ilerlemeye çalışan silahlı güçleri püskürtmede Hafter yanlısı güçlere ait uçakların da havadan destek verdiğini kaydetti.

Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri ve Ensaru-ş Şeria silahlı güçlerinin kayıpları konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Hava kuvvetlerinin, Bingazi'nin batısında silahlı kişilere yardım ve mühimmat taşıyan bir tekneyi hedef aldığını ifade eden Ceruşi, teröristler diye nitelendirdiği kişilere yönelik hava saldırılarının devam edeceğini dile getirdi.

Bu arada başkent Trablus'un batısında silahlı kişilerle Fecr-i Libya Kuvvetleri arasında çıkan çatışmada, Libya Genel Ulusal Kongresi Üyesi ve Libya Kalkanı Kuvvetleri komutanlarından Muhammed el-Keylani ez-Zavi hayatını kaybetti.

Fecr-i Libya Kuvvetleri'nden bir askeri kaynak, Zavi'nin, Varşefane bölgesinde devam eden çatışmalarda hayatını kaybettiğini söyledi.     

Emekli general Halife Hafter 16 Mayıs'ta hükümet yanlısı ve devrimci bazı grupları terörist ilan edip bunlara  karşı "Onur Savaş" başlattığını duyurmuştu. Özellikle ülkenin doğusunda, Hafter'e bağlı güçler ile "Bingazi Devrimciler Şurası" adı altında toplanan devrimci silahlı gruplar arasında çatışmalar zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474