banner564

Onkoloji Merkezi’nin temeli yarın atılıyor

“Kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım” olarak nitelenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek Onkoloji Merkezi’nin temeli yarın atılıyor. Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saat 17.00’deki temel atma törenine katılmak amacıyla yarın günübirlik ziyaret için KKTC’ye geliyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Onkoloji Merkezi’nin ülkede kanserle mücadele konusunda yeniden yapılanmanın önemli bir ayağını oluşturduğu vurgulandı.

Onkoloji Merkezi’nin temeli yarın atılıyor
banner598

 “KANSERLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIM”

TÜRKİYE SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU, TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILMAK VE TEMASLAR YAPMAK ÜZERE YARIN GÜNÜBİRLİK ZİYARET İÇİN KKTC’YE GELECEK

CUMHURBAŞKANI, MECLİS BAŞKANI VE BAŞBAKAN TARAFINDAN KABUL EDİLECEK MÜEZZİNOĞLU İLE SAĞLIK BAKANI GÜLLE, EK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ DE İMZALAYACAK

“Kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım” olarak nitelenen Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek Onkoloji Merkezi’nin temeli yarın atılıyor.

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saat 17.00’deki temel atma törenine katılmak amacıyla yarın günübirlik ziyaret için KKTC’ye geliyor.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Onkoloji Merkezi’nin ülkede kanserle mücadele konusunda yeniden yapılanmanın önemli bir ayağını oluşturduğu vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı’nın kanser konusunda bir yandan en üst düzeyde planlamaları yaptığı belirtilen açıklamada, bir yandan da Onkoloji Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle altyapıya yönelik ciddi bir katkı sağlanacağı belirtildi.

HEDEF TEMMUZ 2015

İhalesi sonuçlandıktan sonra ilgili firmayla 18 Temmuz 2014’te sözleşmesi imzalanan Onkoloji Merkezi’nin, Temmuz 2015’te inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi hedefleniyor. Pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi, 56 yataklı ve 6 yoğun bakım ünitesinin bulunacağı çağdaş bir merkez olacak.

MÜEZZİNOĞLU’NUN PROGRAMI

Onkoloji Merkezi’nin temel atma töreni dolayısıyla yarın KKTC’ye günübirlik ziyaret gerçekleştirecek olan Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, bir dizi resmi ziyaret de yapacak.
Bakanlık açıklamasına göre, Müezzinoğlu ve heyetinin yarın saat 08.45’te Ercan Havaalanı’nda olması bekleniyor.

Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, sırasıyla saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 10.30’da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve 11.15’te de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından kabul edilecek.
İki bakanlık arasında saat 16.00’da Sağlık Bakanlığı’nda protokol imza törenine katılacak Müezzinoğlu, saat 17.00’deki Onkoloji Merkezi temel atma töreninde hazır bulunacak.

Müezzinoğlu ve heyeti, saat 20.30’da İstanbul’a gitmek üzere Ercan’dan ayrılacak.

İŞBİRLİĞİ EK PROTOKOLÜ...

Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre, yarın saat 16.00’da Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin imzalayacağı protokol, işbirliğini geliştirmeyi öngören bir ek protokol olacak.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve beraberindeki heyetin 14-15 Temmuz tarihlerinde Ankara’da TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyareti esnasında ve iki bakanlığın heyetlerinin toplantıları sonucunda, Türkiye ve KKTC’nin sağlık alanında yürüttüğü işbirliğine yönelik konuların masaya yatırıldığı belirtilerek, mutabakata varılan hususların ek protokolle imza altına alınmasının karara bağlandığı kaydedildi.

LEFKOŞA VE ANTALYA KARDEŞ HASTANE...

İmzalanacak ek protokol, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kardeş hastane olarak karşılıklı işbirliği yapabilmelerini de öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473