banner564

500 yabancı ülkemizde

Merit Turizm Grubu’nun, Dünya Tavla Federasyonu (WBF) ile işbirliğinde gerçekleştirdiği 4. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası nedeniyle dünyanın 45 değişik ülkesinden KKTC’ye gelen tavla ustaları günlerdir zarları konuşturuyor.

500 yabancı ülkemizde
banner598

Melin DOBRAN

 Turizmin en durgun döneminde 500’e yakın yabancıyı ülkemize getiren ve Merit Park Otel’de ağırlayan Merit Turizm Grubu yetkilileri uluslararası bir müsabakayı 4’üncü kez ülkemizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
   Turnuvaya katılanlar arasında 3 de Japonya vatandaşı dünya şampiyonu bulunuyor. Şampiyon  Akiko Yazava, Mochy ve Michy, KKTC’deki şampiyonaya katılmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirtiyor ve muhteşem bir organizasyonla karşılaştıklarını söylüyor.

Ayağı ile tavla oynuyor

   Bu yılki şampiyonaya katılan usta tavlacılar arasında dikkat çeken bir oyuncu ise İngiliz vatandaşı Jeremy Limb... İki kolunun da kesik olması nedeniyle Limb tavlayı ayaklarıyla oynuyor.
   Diyalog muhabirine oldukça iddialı olduğunu söyleyen Limb “Güzel Kıbrıs’ta bulunmaktan ve böylesi bir şampiyonaya katılmaktan dolayı çok mutluyum. Organizasyon tek kelime ile mükemmel”dedi. 

Büyük ödül 300 bin Euro

   KKTC’nin uluslararası alanda tanıtımı için önemli bir etkinlik olarak gösterilen Tavla Şampiyonasında bu yıl ödül miktarı da 300 bin Euro’ya ulaştı. WBF Genel Sekreteri Marco Fornasir ve WBF Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu direktörlüğünde gerçekleşen turnuvanın ödül havuzuna Merit Park Hotel’ de 40 bin Euro ilave ödül katkısında bulunuyor. 
   Şampiyonaya ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Fransa, GKRY, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, KKTC, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Norveç, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dan  usta oyuncular katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474