banner564

Alt yapı denetlenecek

Futbol Federasyonu futbolda altyapı eğitimi veren kulü,p kuruluş ve dernekleri lisansiye ederek eğitimlerini denetleyecek

Alt yapı denetlenecek
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ülke futbolunun gelişimine yönelik çalışma başlattı.
KTFF Eğitim Üst Kurulu’nun kontrolünde başlayacak olan çalışmanın 1 Nisan tarihinde hayata geçirileceği ve 4 yaşın üstünde 13 yaşa kadar olan çocukları kapsayacağı belirtildi. 

Her şeyleri denetlenecek
Hayata geçirilecek çalışmada, futbol eğitimi veren organizasyonların, fiziki altyapı koşullarına, verilen eğitimin içeriğine ve eğitimcilere ilişkin kriterlerin belirlenmesine, denetimine ve kriterlere uygun yeterlilik belgesi verilmesine, bu belgelerin yenilenmesine ve iptaline ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlandı.

Üniversitelerden destek alınacak
Bunun yanında KTFF, ülkemizde faaliyet gösteren üniversitelerle işbirliği protokolü imzalayıp, Spor Bölümleri’ndeki öğretim görevlilerinin yardımlarıyla, ilgili bölümde eğitim alan öğrencilerin pratik eğitim çalışmalarını federasyonun U13 Altyapı gerçekleştirmesini sağlayacak.
Bu işlem öğrencilere pratik çalışma imkanı; eğitimde olan çocukların da bilimsel çalışma ile yetişmesine katkı sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474