banner564

Artık maçların telafisi yok

K.Pet Süper Lig’de ilk yarının tamamlanmasından sonra ikinci yarı bugün başlıyor.

 Artık maçların telafisi yok
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

Takımlarımız bu hafta itibariyle artık telafisi olmayan maçlara çıkacaklar. Birçok takımımız hedefleri doğrultusunda transferler yaptılar. Bu transferlerin takımlarına koyabileceği katkıyı artık maçlarda görecekler. İkinci devrenin ilk hafta maçlarında Lefke-Çetinkaya, Yenicami-Lapta, B.Bağcıl-Cihangir ve Y.Boğaziçi-M.Menekşe maçları bugün oynanacak. G.Birliği-Gönyeli, M.Türk Gücü-K.Kaymaklı ve D.Türk Birliği-Serdarlı maçları ise yarın oynanacak. 

Hedefleri çok farklı  -  Lefke–Çetinkaya
Lefke kendi sahasındaki maçta galibiyete daha yakın olan taraf. Mutlak kazanıp üzerindeki takımları yakalamak isteyecek. Asıl hedefi kupa olsa da bu maçları kazanmak zorunda. Oturmuş kadrosunu saha avantajı ile birleştirirse maçı kazanabilir. Bu yıl istediği sonuçları alamayarak ilk devreyi kötü bir yerde tamamlayan Çetinkaya’nın Karadağ’da işi çok zor. Yeni bir takım oluşturmaya çalışmaları onlara zaman alacak gibi. Puanla dönebilirlerse onlar için iyi bir kazanç olacak. Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçta hakem Savaş Tilki düdük çalacak.

 Lider için kolay maç  -  Yenicami-Lapta
Fazla değerlendirmenin yapılamayacağı karşılaşmalardan biri. İlk yarının tartışmasız en başarılı takımı olan Yenicami için son sıradaki rakibi karşısında işi çok kolay. Güçlü kadrosu ile her maçı kazanabilecek durumda. Çok çok büyük bir sürpriz olmadığı taktirde rahat kazanılacak bir maç. Lapta bu güne kadar yaşadığı sorunları bir türlü atlatamadı. Dar ve tecrübesiz kadrosu bu devrede çok daha zor günler geçirecek. Lider karşısında onları hiç de kolay olmayan bir maç bekliyor. Puan almaları mucizelere bağlı. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın hakemi Serkan Durmaz.

Zor geçmeye aday maç  -  Bostancı Bağcıl-Cihangir
Her iki takım da ilk devrede istedikleri sonuçları alamadılar. B.Bağcıl ilk yarının ortalarından sonra toparlanıp iyi sonuçlar aldı. Takımdan ayrılanlar olsa da yerlerine alınan genç oyuncular var. Kendi sahasında oynayacağı bu maçtan mutlak 3 puan hedefliyorlar. İlerleyen haftalarda daha rahat olmaları için kazanmak zorundadırlar. Cihangir ilk yarıda beklentilerin çok uzağında kaldı. Son haftalardaki toparlanışları onlar adına iyi oldu. Bu devrede daha iyi maçlar çıkaracaklarına inanıyoruz. B.Bağcıl karşısında her türlü sonuçla karşılaşabilirler. Yakup Özorun Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek görev yapacak.

Komşulardan kim üzülecek  -  Yeniboğaziçi-Mormenekşe   
Ligin ilk yarısını her iki takım da aynı puanda (21) tamamladı. Haftanın en zor ve izlenmeye değer maçlarından biri. Saha avantajının pek olmayacağı bir maç.  Y.Boğaziçi özellikle kendi sahasında iyi bir istatistik yakaladı. Başarılı bir ilk yarı geçirdi diyebiliriz. Ancak devre sonunda teknik adam değişikliğine gittiler. Bunun onlara neler getireceğini birlikte göreceğiz. M.Menekşe takımı istediği sonuçları alamadı. İlk yarının ikinci bölümünde istikrardan uzaktı. Sıkıntı yaşamamak için bu maçta en azından kaybetmemelidir. Kazanan ilerideki maçlar için avantaj sağlayacak. Y.Boğaziçi Osman, Mehmet, Ergün Stadı’ndaki maçı Fehim Dayı yönetecek.

Ev sahibinin toleransı yok  -  Gençlerbirliği-Gönyeli
G.Birliği biten ilk devre maçlarında rakipleri karşısında almak istedikleri puanlar kadar sakatlıklarla da uğraştı. Özellikle defans hattında yaşanan sakatlıklar onlara bazı maçlarda pahalıya mal oldu. Yaptığı transferlerle takımını biraz daha güçlendiren G.Birliği’nin kazanmak zorunda. Play-out oynamak istemiyorlarsa böyle maçları kayıpsız geçmelidirler. Yalnız maçların oynanmadan kazanılmadığı da unutulmamalı. Gönyeli bu sezonu zaten ilk devrede bitirmiş bir takım. Gerek takım içinde gerekse kulüpteki sorunlarla uğraşmaktan yorulmadılar. Bu sorunlar onlara çok pahalıya mal oldu. Çok deneyimsiz ve genç olan takımın işi bu devrede çok daha zor. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemliğini Hakan Muhtaroğlu yapacak.

İki yönlü maç  -  Mağusa Türk Gücü-Küçük Kaymaklı  
M.Türk Gücü bir çok takım gibi onlar da ilk yarıda istediği sonuçları alamadılar. Biten sezonda olduğu gibi bu sezon yine futbolcularla problemler yaşadılar. Çok istikrarsız bir ilk yarı oynadılar. Pabucun çok pahalı olduğunu ilk devre bittiğinde anladılar. Kadrolarını yapılan transferlerle az da olsa güçlendirdirler. Play-out oynamak istemiyorlarsa kazanmaktan başka çareleri yok. K.Kaymaklı belli ki ligden fazla kupa için mücadele edecek. Takımdan ayrılan oyuncular, yapılmayan transferler ve ortaya konun düşünceler onları ligden uzakta tutacak gibi görünüyor. Ancak ilerleyen yılların takımını oluşturmaları için bulunmaz bir fırsatı da yakalamış olabilirler. Bulundukları yeri koruyabilmek için kazanmaları gerekir. Magosa Cambulat Stadı’ndaki maçta Mehmet Malek düdük çalacak. 

Bu maç kaçmaz  -  Doğan Türk Birliği-Serdarlı 
Doğan Türk Birliği kadrosundaki gençleri ve ortaya koydukları mücadele ile birçok takımın korkulu rüyası olan bir takım. Yönetimin onlara verdiği desteği boşa çıkarmıyorlar. Hem teknik adam hem de kadronun uzun süre birlikte olmaları en büyük avantajları. Kolay bir takım olmadıklarını ilk yarıda birkaç maç dışında gösterdiler. Girne’deki maçta taraftarlarının da desteği ile kazanmaya daha yakın olan taraf. Serdarlı maçlarda ne yapacağı belli olmayan bir takım. Hiç beklemediğiniz anda çok başarılı maçlar çıkarırken bazen de sahada kayboluyorlar. Çok kısa da olsa yaşadıkları teknik adam sorununu fazla uzatmamaları en büyük artıları oldu. Rakiplerinin genç ama mücadeleden kaçmayan bir takım olduğunu unutmamalıdırlar. Alacakları puan veya puanlar onlar adına büyük bir kazan olacak. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak zorlu maçta Osman Özpaşa görev yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474