banner564

Artık mazaret yok

2015 – 2016 K. Pet Süper Ligi’nin ikinci yarısı bugün başlıyor.

 Artık mazaret yok
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Sezonun ilk yarısında istediğini yapamayanlarla beklediklerinden fazlasını yapan takımlarımız oldu.
Şampiyonluk parolası ile sezona başlayan birçok takımımız hayal kırıklığı yaşarken, “sezonu en iyi yerde bitireyim” veya “ligde kalmak bile benim için başarıdır” diyenler de vardı. 
Ancak, zirve için düşünülmeyen takımlarımız aldıkları başarılı sonuçlarla bir anda kendilerini üst sıralarda buldular.
Tabi ki, bunlar hep bu sezonun ilk yarısında olanlar. İkinci yarıda bunların tam tersi de olabilir. Takımlarımız yaptıkları transferlerle ikinci yarıya belki de çok daha farklı girecekler. Artık telafisi olmayan maçların oynanacağı bu devrede takımlarımız çok dikkatli olmalıdırlar. Atacakları veya yiyecekleri tek gol bile onları istemedikleri yere taşıyabilir.
İlk devreyi Binatlı puan farkı ile lider tamamladı. Bu avantajını ikinci yarıda mutlaka değerlendirmek isteyecek. Gençler Birliği ile kendi sahasında önemli bir maça çıkacak. Kazanması halinde puanlardan fazla moral olarak lige iyi bir giriş yapacak. Ancak kaybederse ilerleyen haftalarda lig daha arklı bir görünüm de alabilir. Çünkü arkasında güçlü rakipleri var.
2015-2016 sezonunun ikinci yarısında bugün, Lefke – B. Bağcıl, Doğan Türk Birliği – Yeni Boğaziçi, Mağusa Türk Gücü, K. Kaymaklı ve Mormenekşe – Türk Ocağı maçları oynanacak. Pazar günü Yenicami – Cihangir, Binatlı – Gençler Birliği ve Değirmenlik – GAÜ Çetinkaya maçları ile 14. hafta tamamlanacak.
Tüm maçlar saat 14.00’da başlayacak.

Karadağdan kolay çıkılmaz (Lefke-B. Bağcıl)
Leke 19 puanla ama çok da rahat bir durumda değil. Kazanıp artık korkulu maçlar oynamak istemiyor. Çünkü en büyük hedeflerinden biri kupayı kazanmaktır. Bu yolda daha rahat gidebilmek için lig maçlarında rahat olmak zorunda. Kendi sahasında hem rövanşı almak hem de lige iyi başlamak isteyecekler. Kasım’ın da takıma katılması en büyük artıları oldu.
B. Bağcıl şiddetle puana ihtiyacı olan bir takım ve zor bir deplasmana gidecek. İlk yarıda topladığı 13 puan onların bu devrede çok daha zorlu maçlar oynamasına neden olacak. Kaybederlerse kendilerini düşme potasında bulabilirler. İkinci yarının ilk 4 haftasında 3 deplasman maçına çıkacaklar. Bu maçlar sonunda hangi hedef için oynayacaklarını daha net görebiliriz. Leke 16 Ağustos Stadı’nda oynanacak  maçın hakemi Kerem Eran.

Hedefsiz kalanla hedefi olanın zor maçı (Doğan Türk Birliği-Yeni Boğaziçi)
Doğan Türk Birliği belki de sezon adına en büyük hayal kırıklığı yaratan bir takım. Büyük hedeflerle lige baladılar ancak ligde çok geride kaldılar. Bunu Kıbrıs Kupası’nı kazanıp telefi etmek istemelerine rağmen kupadan da elendiler ve tamamen hedefsiz kaldılar. Hedefsiz kalmak bir takım için çok zor bir durum. Onların maçlara ne kadar motive olacaklarını göreceğiz.
Yeni Boğaziçi ilk yarıda yaşadığı sorunları çözemedi. Yine teknik adam değişikliğine giderlerken bu yarıda neler yapabilecekleri merak ediliyor. İleri en zor olan takımlardan biri gibi görünüyor. Rakibinin hedeflerinden uzaklaşması onları yanıltmasın. Puansız dönerler rakipleri de haftayı puan veya puanlarla kapatırsa beklenenden önce geride kalabilirler.
Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçı Utku Hamamcıoğlu yönetecek.

3 puandan falası bir maç (Mağusa Türk Gücü-Küçük Kaymaklı)
Haftanın en önemli maçlarından biri ve kazan takımın kalan haftalar için lige bakışı farklı olacak.
Mağusa Türk Gücü kendi sahasında puan kaybetmeyen ve bu maçta da bunu sürdürmek isteyecek. Kazanıp hem rakibini devre dışı bırakmak hem de lider Binatlı’nın puan kaybı halinde zirveye bira daha yaklaşmak isteyecek. Bunu başaracak kadroya sahip bir takım.
Küçük Kaymaklı bu devreye yeni bir teknik adam ve daha güçlü bir kadro ile girecek. Ancak bekleyen çok zor bir maça çıkacaklar. Rakipleri hedefi olan ve bunu kaybetmek istemeyen bir takım. Oradan puansız ayrılmaları rakiplerinin de kazanmaları halinde tek hedef olarak kupaya yönelmek zorunda kalacaklar. Kazanırlarsa lig için az da olsa ümit taşıyabilecekler. Mağusa Canbulat Stadı’ndaki maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.
  
Kaybetme lüksleri yok (Mormenekşe-Türk Ocağı)
Her iki takımın da puan kaybı yaşamak istemiyor. Ancak mutlaka biri veya ikisi de kaybedecek. Mormenekşe kendi sahasında oynayamamanın dezavantajını yaşıyor. Lige moralli başlamak da onlar için çok önemli. Bire bir rakibi olan Türk Ocağı maçını mutlaka kazanıp rakibinden uzaklaşmak, olası ikili averajda üstünlük sağlamak isteyecek. Puan kaybı onlara ilerideki haftalar için hiç de iyi olmaz.
Türk Ocağı rakibi gibi ayni (11) puan sahip. Zor bir deplasmana gidecekler ve rakibi olan bir takımla oynayacaklar. Kaybetme lüksleri olmayan bir maç oynayacaklar. Kazanamazsam bile kaybetmek istemiyorum düşüncesi ile maça çıkabilirler. Ancak bu düşünce onları farklı bir sonuçla karı karıya bırakabilir. Magosa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Osman Özpaşa.

Hedefleri farklı (Yenicami-Cihangir)
Zirve için doğabilecek fırsatı kaçırmak istemeyen Yenicami, tehlikeli bölgeden bir an önce uzaklaşmak isteyen Cihangir’i konuk edecek. İyi bir kadrosu olan Yenicami, kupa maçında lider Binatlı’yı kupanın dışında bıraktı. Bu onların lige moralli balamasına neden olacak. Her an her şeyi yapabilecek rakibi karşısında kayıp yaşamak istemiyor. Kaybederse lig için geride kalır.
Cihangir ligin ilk yarısında kaybettiği şanssı puanlarla kendini hiç de istemediği bir yerde buldu. Güçlü rakibi karşısında işleri zor olsa bile puan veya puanlarla ayrılabileceği bir maça çıkacak. Rakibinin defansif aksiyonlarından faydalanabileceği gibi, ofansif gücü karşısında çok dikkatli olmalıdırlar. Kaybetmemek de onlar için iyi bir sonuç olur. Lefkoşa Atatürk Stadında oynanacak maçın hakemi Mehmet Malek.

Zirveyi şekillendirebilecek bir maç. (Binatlı-Gençler Birliği)
Oynanacak maçlar içinde haftanın en önemli maçı. Lider Binatlı yakaladığı avantajını kaybetmemek için rakibini mağlup etmek zorunda. Rakibi ilk yarının özellikle ikinci bölümünün en başarılı    takımlarından biri. Kazanıp rakiplerine ben gücümden bir şey kaybetmedim yine en büyük favori benim demek isteyecek. Kazanacak güçleri de vardır.
Gençler Birliği ilk yarıdaki çıkışını devam ettirmek için lider karşısına çıkacak. Telafisi olmayan maçta en azında kaybetmemek ve bulunduğu yerden uzaklaşmak istemeyecek. Kazanırsa 3 puandan fazlasını kazanmış olacak. Genç oyuncularının bu yükü ne kadar kaldırabileceklerini hep birlikte göreceğiz. İzlenmesi gereken maçlardan biri. Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçı Mehmet Sezener yönetecek.

Kaybeden çok şeyler kaybeder  (Değirmenlik – GAÜ Çetinkaya)
Değirmenlik takımını galibiyetten baka bir skor tatmin etmeyebilir. Kazanmak için oynamak zorunda. 
Rakibi karısında “bir puan bile bana yeter” derse sahadan puansız ayrılır ve sonraki haftalar için de moral motivasyonunu kaybetmiş olur. Tecrübesizlikleri en büyük dezavantajları ve bunu bu devrede daha çok yaşayacaklar gibi. 
GAÜ Çetinkaya zirve için var olmak istiyorsa puan kaybı yaşamamak zorunda. Çünkü puan farkı fazla ve daha da açılırsa kapanması imkansız olur. Güçlü bir kadroya sahip olmalarına rağmen bunu sahaya yansıtamıyorlar. Rakiplerini bulunduğu yere bakıp değerlendirmemeleri gerekir. Yoksa ben nasıl olsa kazanırım diyen takımlar oradan puansız ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474