banner564

Aslan hızlı başladı hızlı bitirdi

Sarı kırmızılıların transfer döneminde oyuncu satışından kasasına 8 milyon 650 bin Euro girdi

Aslan hızlı başladı hızlı bitirdi
banner598
Galatasaray, transfer dönemine hızlı başlayıp hızlı bitirdi. Sarı kırmızılı yönetim, geçen sezon ligde hayal kırıklığı yaratan takımı büyük ölçüde değiştirdi.
Savunmayı 4,5 milyon Euro'ya Bursaspor'dan Serdar Aziz ve 1,8 milyon Euro'ya Trabzonspor'dan Luis Cavanda ile güçlendiren Galatasaray, orta sahaya 3 milyon Euro'ya Hertha Berlin'den Tolga Ciğerci ve bedelsiz olarak Los Angeles Galaxy'den Nigel De Jong takviyesi ile fizik gücünü arttırdı. Porto'dan Josue'yi kiralayarak hücumda önemli bir alternatif yaratan sarı kırmızılı ekip, forvete ise Kasımpaşa'dan 4 milyon Euro karşılığında Eren Derdiyok ve Nantes kulübünden 700 bin Euro kiralama bedeliyle Kolbeinn Sigthorsson'u transfer etti.
Antalyaspor'dan bedelsiz olarak Emrah Başsan'ı kadrosuna katan sarı kırmızılılar, teknik direktör Riekerink'in sezon öncesi hazırlık kampındaki olumsuz raporunun ardından genç futbolcuyu Çaykur Rizespor'a kiraladı. Sarı kırmızılıların Portekizli genç yıldızı Bruma, kiralık olarak forma giydiği Real Sociedad'dan döndü. Bruma'ya ciddi transfer teklifleri gelse de Galatasaray yönetimi genç yıldızı bırakmadı. Kiralıktan dönen bir başka oyuncu ise Blerim Dzemaili'ydi. Geçtiğimiz sezon Genoa'da oynayan İsviçreli oyuncu, Bologna'ya transfer oldu. Sarı kırmızılılar, transfer döneminde bonservis bedellerine toplam 14 milyon Euro harcadı.

20 oyuncu takımdan ayrıldı
Alex Telles, 6,5 milyon Euro karşılığında Porto'ya gönderildi. Jose Rodriguez, 2,1 milyon Euro bonservis bedeliyle Mainz'e gitti. Performansıyla hayal kırıklığı yaratan Ryan Donk, Real Betis'e kiralandı. Riekerink'in kadroda görmek istemediği isimlerden Umut Bulut Kayserispor'a, Tarık Çamdal kiralık olarak Eskişehirspor'a giderken sözleşmesi feshedilen Olcan Adın bir takımla anlaşamadı.
 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474