banner564

Ateş gibi maçlar

K-Pet Süper Ligi’nde 21. haftada çok çekişmeli maçlar oynanacak

Ateş gibi maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K-Pet Süper Ligi’nde mücadele eden 16 takımdan hiçbiri bu hafta itibarı ile ben artık sıkıntı yaşamam diyemiyor. Kimisi zirve mücadelesinde kimisi de kümede kalma mücadelesi veriyor.  
Zirve mücadelesinde 3 takım bir birlerini çok yakından takip ediyor. Lider Yenicami’nin 43, Doğan Türk Birliği ve GAÜ Çetinkaya 40’ar puana sahip.  
Kümede kalabilme mücadelesinde ise Y.Boğaziçi ve Ozanköy’ün durumları diğer rakiplerine göre çok çok zor. Son 2 sırada yer alan bu iki takımımız diğer takımlarımızdan puansal olarak çok geride kaldılar.
  Bu 2 takım dışında play-out oynamak istemeyen takım sayısı da çok fazla. Onların da bir birleri ile oynayacakları maçlar sonrasında play-out potasında olup olmayacaklarını kendileri belirleyecek.
  Bu hafta 2 maç gece oynanacak ve başlama saatleri 18.15, gündüz oynanacak maçlar ise 15.00’da başlayacak.

K.Kaymaklı-Yalova
Hedefleri çok farklı
  K.Kaymaklı son haftaların başarılı takımlarından biri. Teknik adam değişikliğinden sonra serisi galibiyetler aldılar. Bu galibiyetler onları üst sıralara taşıdı. Olası play-out potasından artık uzaklaşmış durumda ve kupa mücadelesi onlar için çok daha fazla önem kazandı. Akılları kupada olsa da lig maçını da kazanmak isteyecekler.
  Yalova ligin ikinci yarısında daha canlı ve istekli görünen bir takım. Çok kötü sayılmasa da topladığı puanlara ragmen düşme potasının hemen üzerinde yer almaktan kurtulamadı. Bu maçtan alabilecekleri puan veya puanlar çok değerli olacak. Rakiplerinin kaybedeceği puanlar da onların kaderini belirleyecek.  

G.Birliği-G.Gücü
Alt sıraların en kritik maçı
  İki takım arasındaki maç kendileri kadar kümede kalma mücadelesi veren diğer takımları da  çok yakından ilgilendiren maçlardan biri. G.Birliği çok kötü bir dönem geçiriyor. Kendi evinde oynayacağı maç belki de ligdeki durumunu belirleyebilecek bir maç olacak. Kazanırsa az da olsa nefes alacak. Kaybederse işleri çok ama çok zor olacak.
  G.Gücü haftalar sonra kazanarak moral buldu. Bu zor deplasmanda en azından kaybetmemek isteyecek. Kazanırsa rakibinin üzerine çıkacak, kazanamazsa alt sıralarda daha sıkıntılı günler geçirmeye devam edecek. 

Lefke-T.Ocağı
Galibiyetten fazlası bir maç
  Lefke haftalar sonra zorlu Cihangir deplasmanından net bir galibiyetle evine döndü. T.Ocağı ise arka arkaya kazandığı 3 maça bir yenisini daha eklemek isterken beklemediği bir mağlubiyet aldı. Lefke bu maçı cezası nedeniyle Güzelyurt’ta oynayacak. Sadece 1 puan gerisinde yer aldığı rakibini mağlup edip daha yukarılara çıkmak istiyor.
  T.Ocağı seriye son verdiği mağlubiyetin telefisi için oynayacak. Tarafsız sahada oynamak onlar için az da olsan avantaj olabilir. Rakibini deplasman galibiyeti ile moralli olduğu ve kendisi gibi kazanmak zorunda olduğunu unutmamalı. Kaybeder diğer rakipleri kazanırsa alt sıralardaki zor günleri devam edecek.

Ozanköy-Y.Boğaziçi
Beraberlik ikisini de yolcu edebilir
  Ozanköy 11, Y.Boğaziçi 15 puanda ve ligin son 2 sırasında yer alıyorlar. Son haftayı 2 takım da farklı kaybettiler. Ev sahibi kazanırsa puanını 14, Y.Boğaziçi kazanırsa18 yapacak.         Üzerlerinde yer alan takımların kazanması halinde beraberlik her ikisine de gidecekleri yolu gösterecek gibi. Y.Boğaziçi’nin kazanması az da olsa ply-out oynama şansını taşıyacak. Ozanköy kaybederse lig onlar için bitmiş olacak.
  Hem Ozanköy hem de Y.Boğaziçi ligin ikinci yarısında oynadıkları 5 maçı da kaybettiler. Ozanköy 12 maç, Y.Boğaziçi de 5 maçtır galibiyetle tanışamadılar.

Merit Alsancak Yeşilova-Yenicami
Liderin viraj maçlarından biri
  Ev sahibi son haftalarda galibiyeti unuttu. Yabancılarının belki de ilk kez bu kadar eksik olacağı maçta neler yapabileceği de merak ediliyor. Kendi evinde kolay kaybetmeyen bir takım olan Merit A. Yeşilova bu kez liderle oynayacak. Üstün olan rakibi karşısında işi çok zor.
  Lider arka arkaya kazandığı 2 derbi maçının morali ile  bu maça çıkacak. Farklı kazandığı son haftada ortaya koyduğu oyunla da takdir topladılar. Kazanıp aradaki farkın kapanmasına müsade etmek istemeyecekler. Kazanırsa zor bir virajı dönmüş olacak. Fakat böyle maçlar her zaman en zor maçlardır. Kazanırım dediği anda kaybedeceği maç olabilir.

GAÜ Çetinkaya-Cihangir
İkisi de ağır yaralı
  GAÜ Çetinkaya son oynadığı 2 Yenicami maçını da kaybetti. Kupada ve ligde rakibine mağlup oldu. Lig maçında farklı bir mağlubiyet alırken futbolcu ve teknik adam konusunda da kayıplar da yaşadı. Liderden 3 puan geride olmalarına rağmen her an lider de olabileceklerini biliyorlar. Kazanarak rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.
  Cihangir ikinci yarıya iyi başlamasına rağmen kendi evindeki son 2 maçta sadece 1 puan alabildi. Bunların telafisi için yaralı rakibinin karşısına çıkacak. Topladığı 26 puanla hiç de rahat bir durumda değiller. Moralsiz ve eksik rakibi karşısında puan veya puanlar alarak daha yukarılara çıkmak isteyecek.  
 
 Doğan Türk Birliği-Binatlı
Haftanın en önemli maçı
  Doğan Türk Birliği son oynadığı 4 maçı kazanırken ortaya koyduğu oyun ve aldığı farklı galibiyetlerle de dikkat çekiyor. Liderden sadece 3 puan geride ve bu maçı kazanıp rakibinin olası galibiyetinde geride kalmak istemiyor. Binatlı’nın da bu maç ligdeki hedefi için son şansı olduğunun bilincinde olup en zor maçlarından birine çıkacaklar. 
  Geride kalan 3 maçta sadece 1 puan alabilen Binatlı için lig adına en kritik viraj. Kazanırlarsa yukarılar için iddiasını devam ettirebilecek. Eğer kaybeder ve rakipleri kazanırsa onlar için lig başka sezona kalacak. Kupada da olmayan Binatlı artık ligde hedefsiz bir takım haline gelecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473