banner564

Başbakandan millilere yemek

Başbakan Özgürgün, Conifa 2016 Dünya Kupası’nda 3. olan KKTC A Milli Futbol Takımı’nı kutladı

Başbakandan millilere yemek
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Abhazya’da düzenlenen Conifa 2016 Dünya Kupası’nda 3’üncü olan KKTC A Milli Futbol Takımı, hakemler ile Federasyon yöneticileri ve teknik kadroya yemek vererek, başarılarını kutladı.
Lefkoşa Merit Otel’de yer alan yemeğe, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu, Başbakanlık Müdürü Mehmet Kortay, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da katıldı.

Milli maç farklı bir duygu
Başbakan Hüseyin Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, sporun içinden gelen bir kişi olarak bir milli maçın, ülkesi adına forma giymenin farklı olduğunu bildiğini ve o duyguyu yaşadığını belirterek, gelecek yıllarda her branşta milli maç oynanması dileğinde bulundu. Başbakan Özgürgün, ülkenin küçük olmasına rağmen sporda ciddi bir potansiyel olduğunu, sporcuların bu potansiyeli ortaya koyduğunu belirtti.

Başbakandan destek
Milli Takıma tam destek verdiğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Sporun şu anda bakanlığı yok ama başbakanlığa bağlı. Ben, ciddi bir zamanımı spora ayırıyorum, tüm spor branşlarına aynı değeri veriyorum. Ama futbolun ayrı bir yeri, ayrı bir endüstrisi, ayrı bir seyircisi, potansiyeli var. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Ülkemizde de futbol çok seviliyor” dedi.

Yemek bahane
Futbolda tesisleşmeye, altyapıya ve yurt dışı temaslara önem vereceklerini ifade eden Özgürgün, milli takımın ve futbolun başarısına farkındalık oluşturmak için yemeğin bahane olduğunu söyledi.
Özgürgün, futbolun kalitesinin eskiye göre arttığını, bunun alt yapı ve statlarla da ilgili olduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını, daha iyisini yapma hedefleri olduğunu belirtti.

Sertoğlu’ndan teşekkür
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Milli Takımı onurlandırdığı için Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.
“Milli maç her zaman olmaz, milli takım her zaman kurulmaz” diyen Sertoğlu, milli maçların heyecanının başka olduğunu, ilk defa, 47 yaşında KKTC Milli Takımı’nın maçını canlı yayında seyrettiğini ve heyecan duyduğunu anlattı.
Turnuvada KKTC’yi en iyi şekilde temsil ederek tanıttıklarını, futbolcuların milli heyecanı yaşadığını aktaran Sertoğlu, turnuvaya katılan hakemlerin de final maçını başarıyla yönettiğini kaydetti.

Milli takım tesis müjdesi
Sertoğlu, Başbakan Özgürgün’ün milli takımlara çok büyük jest yaptığını belirterek, göreve geldikleri andan beri hayalleri olan milli takımların kamp tesisi olmasını istediklerini, milli takım kamp tesislerini Başbakan Özgürgün’ün yapacağını söyledi.
Milli futbolcular, Başbakan Hüseyin Özgürgün'e, üzerinde isminin yazılı olduğu imzalı milli takım forması takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474