banner564

Batının sıkıntıları var

Futbol liglerinde mücadele eden batı bölgesi ekiplerinin hemen hepsinin yaşadığı küçüklü büyüklü sıkıntılar yöneticileri zora sokuyor

Batının sıkıntıları var
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

 Batı bölgesinde bu sezon, KKTC liglerinde toplam 6 takım mücadele edecek. Bu takımlarından Baf Ülkü Yurdu, Binatlı ve Lefke Süper Lig’de, Yalova B. Bağcıl ve Doğancı takımları ise Birinci Ligde mücadele edecekler.
  Ancak neredeyse liglerimizdeki birkaç takım dışındaki takımların yaşadığı maddi sıkıntıları en fazla yaşayan takımlarımız durumundalar. Bu durum onları sezon boyunca çok zor durumlara düşürüyor.

Baf Ülkü Yurdu
  Biten sezonda Baf Ülkü Yurdu çok da iyi olmasa da iyi bir sezon geçirdi diyebiliriz. Attığı toplam 63 golle de en fazla gol atan ikinci takım oldu. Zaman zaman iyi futbol oynarlarken, çok kötü maçlar çıkardıklarını da söyleyebiliriz.
  2018-19 sezonuna yeni bir başkanla girdiler. Sezonu tamamladıkları teknik adam Kemal Yürekli ve ekibi ile yeniden anlaşan Baf Ülkü Yurdu en doğru kararlardan birini vermiş oldu.
  Takımdan ayrılanlar olmasına rağmen yaptıkları ve yapacakları transferlerle bu sezon yine başarılı olacaklarına inanıyoruz.

Binatlı
  2017-18 sezonuna yaptığı transferlerle şampiyonluk parolası ile giren Binatlı, ilk devreyi de iyi bir yerde tamamladı. İkinci yarı başlarken takıma takviyeler de yaptılar. Ancak kısa bir süre sonra teknik adam değişikliğine gittiler.
  Gökmen Davutoğlu’nun yerine Hasan Topaloğlu’nu takımın başına getirdiler. Ancak bekledikleri başarıyı yakalayamadılar ve sezonu 50 puanla 4‘ncü sırada tamamladılar.
  2018-19 sezonuna başlarken takımın başına tekrar Gökmen Davutoğlu’nu getirdiler. Biten sezonda takımda yer alan birçok oyuncu ayrıldı. Kan kaybı yaşamalarına rağmen potansiyeli olan oyuncularla bu sezonu iyi bir yerde tamamlayacaklar.

Lefke 
  Batı bölgesinin her zaman en tehlikeli ve zor takımlarından biri olan Lefke, sezonu 4 teknik adamla tamamlamak zorunda kaldı. İkinci devrede takımın başında yer alan hakan Sermaye ile çok başarılı bir devre geçirdiler. İkinci devrenin en başarılı takımlarından biri diyebiliriz.
  Bu sezona başlarken teknik adam değişikliğine giderek takımın başına daha önce de bu takımda görev yapan İltaç Karayel’i getirdiler. Lefke’de takımdan oyuncular oldu. Bunların yerlerinin mutlaka doldurulması gerekir. Özellikle yabancı oyuncuları çok iyi seçmeleri ve takıma direkt katkı koyacak olanları transfer etmeleri gerekir. Bildiğimiz Lefke gibi oynarlarsa, bu sezon yine en korkulu deplasman takımı olacaklar.
 
 Yalova 
Yalova kendim ettim kendim buldum diyeceğimiz bir takımımız. 2017-18 sezonuna cezası nedeniyle maçlarını tarafsız sahalarda oynayarak başladı. Tam da cezası bitti dediğimiz haftalarda tekrar ceza alarak sezonu kendi evinde oynamadan tamamladı. Yine de önümüzdeki sezona sarkan cezası vardır. Play-out oynamalarına rağmen ligde tutunamadılar. Bu cezalar onların bir alt lige düşmesine neden oldu.
  2017-18 sezonunu tam 5 teknik adamla tamamlarlarken, son olarak takımın başında ter atan Erhan Arıtan ile bu sezon yine anlaştılar. Ancak birçok takımda olduğu gibi onlardan da ayrılanlar oldu. Yeni bir başkanla yola çıkan Yalova’nın kendi sahasında oynayamayacağı birçok maç onların en büyük dezavantajı olacak.

B. Bağcıl 
  Kendi yağı ile kendi ciğerini kavuran bir takımımız. Çok uzun yıllardır kulüp başkanlığını yapan Hasan Besim ile bu sezon da devam ediyorlar. Artık Hasan Besim’in de yorulduğuna inanıyoruz. Ancak onun B. Bağcıl aşkı bir başka.
 Biten sezonda takımın başında 3 teknik adam yer aldı. Sezonu tamamladıkları Erman çelik ile bu sezon yine anlaşarak en doğru kararı verdiler. Genç bir takım olmaları ve birçok takımın olduğu gibi onların da en büyük sıkıntısı olan mali konular, en büyük handikapları. Yine de bu ligde tutunmayı biliyorlar.
  Geçmiş sezonlardan ders alırlarsa bu sezonu daha rahat bir yerde tamamlayarak, en azında play-out oynamadan sezonu tamamlayabilirler.

Doğancı
Batı bölgesinin neredeyse hiç gündeme gelmeyen takımlarından biri. Öylesine ki; takımın başında kimdir, hangi takımla oynuyorlar bile zaman zaman bilinmiyor. Maddi imkânsızlıkları en fala yaşayan takımlardan. Sezonu Mustafa Korkut ile tamamlarlarken, bu sezon henüz daha teknik adamı belirlemediler. Takımdaki oyuncu sayısının şu an için çok az olması, teknik adamın belirlenmemesi nedeniyle ne sezon açılışı yapabildiler ne de oyuncu alınabildi. 
  Doğancı takımı da birçok takım gibi sezonu fazla teknik adamla tamamladı. Play-out maçları sonunda ligde kalabildiler. Her sezon bu sıkıntıyı yaşayan bir takım olan Doğancı’nın bu sezon gerçekten işi çok ama çok zor.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473