banner564

Beşiktaş'ın rakibi Lyon

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimi dün gerçekleştirildi

Beşiktaş'ın rakibi Lyon
banner598
UEFA Avrupa Ligi kura çekimi sonucu dün belli oldu. Olimpiyakos'u eleyerek 14 yıl sonra UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalan Beşiktaş'ın rakibi Fransız temsilcisi Olympique Lyon oldu. Vodafone Arena'da Olympiakos'u 4-1 devirerek son 8 takım arasına kalan Beşiktaş'ın, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminin ardından çeyrek finaldeki rakibi belli oldu. 14 yıl aradan sonra çeyrek finale yükselen temsilcimizin rakibi Fransa'nın güçlü ekibi Olympique Lyon oldu. Temsilcimiz ilk maçı 13 Nisan Perşembe günü Fransa'da oynayacak, rövanş ise 20 Nisan Perşembe günü Vodafone Arena Stadı'nda.

İşte UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final eşleşmeleri:
Lyon (Fransa) - Beşiktaş (Türkiye)
Anderlecht (Belçika) - Manchester Utd (İngiltere)
Celta Vigo (İspanya) - Genk (Belçika)
Ajax (Hollanda) -Schalke (Almanya)

Yarı final maçları 4-11 Mayıs'ta
UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final maçları, 13 ve 20 Nisan tarihlerinde oynanacak. Yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in Başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da oynanacak.

Lyon Roma'yı eleyerek geldi
Fransa Ligue 1'de 50 puanla 4.sırada yer alan Lyon, UEFA Avrupa Ligi'ne, Şampiyonlar Ligi'nden elenerek geldi. AZ Alkmaar ve Roma'yı eleyen Lyon özellikle kendi sahasında çok fazla gol atan ve hücum gücü yüksek bir takım olarak göze çarpıyor. Lyon Fransa'da 4-2 kazandığı ilk maçın rövanşında İtalyan ekibi Roma'ya deplasmanda 2-1 yenilmiş, ancak skor avantajıyla tur atlamıştı.
Temsilcimiz Avrupa Kupaları'nda Lyon ile daha önce 10 kez karşılaştı. Bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474