banner564

Her puanın değerli olduğu bir hafta

K-Pet Süper Lig’de artık birçok takımımızın hata yapma lükslerinin olmadığı maçlar oynanıyor. Özellikle küme düşmeme mücadelesi veren takımların hata yapma şansları yok.

Her puanın değerli olduğu bir hafta
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
  Dumlupınar, Değirmenlik ve Mormenekşe için çanlar çalmakta. Ligin bitimine 8 hafta kalmasına rağmen bu takımlarımızın işleri gerçekten zor. Bu haftayı da puansız kapatır üzerlerindeki takımlar haftayı galibiyetle tamamlarlarsa artık köyün ışıklarını görmüş olacaklar.
 Rahat görünen ve kupa için mücadele eden takımlarımız da kupa yolunda zor maçlar yapacaklar. Kupayı isteyen birçok takımımızın ise ligi boşladıklarını da görüyoruz. Ancak kümede kalabilme mücadelesindeki takımlarla olan maçlardaki performanslarına da dikkat etmeleri gerekir.
 Şampiyonluk için artık Yenicami’nin haftaların geçmesi ve tur atmasından başka beklenen bir durum yok. Belki de 2-3 hafta sonra turunu da atacaktır.

Yenicami-Binatlı (Lider gün sayıyor)
 Şampiyonluk yolunda artık gün sayan Yenicami hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen kayıp yaşamak istemiyor. Oturmuş ve bir birini iyi tanıyan ligin en iyi takımı olan Yenicami, rakibini küçümsememesi halinde kazanmaması için hiçbir neden yok.
 Binatlı hafta sonu rakiplerinden biri olan Değirmenlik karşısında çok önemli bir galibiyet alarak düşme potasından uzaklaşmış gibi görünmesine rağmen rahat değildir. Mutlaka alması gereken puanlar var. Güçlü rakibi karşısında alabileceği puan veya puanlar onlar için büyük bir artı olacak.

Gençlik Gücü-Lefke (Düşünceleri farklı iki takımın mücadelesi)
 Sadece kendilerini değil birçok takımı yakından ilgilendiren bir maç. G.Gücü için olmazsa olmaz maçlardan biri. Kazanmak zorunda oldukları bir maç, çünkü kaybeder altındaki takımlar kazanırsa hem puan olarak ona yaklaşacaklar, hem de oluşacak panik onları fazlasıyla zora sokacak.
 Lefke ikinci yarının en başarısız takımlarından biri. Artık kazanıp üzerindeki ölü toprağını atmak istiyor. Puan olarak belki düşme potasındakilerden uzakta, ancak futbolda her şeyin olabileceği de unutulmamalı. Rakibinin mutlak kazanmak zorunda olduğu maçın stresini avantaja çevirebilirler. 

Baf Ülkü Yurdu-Mormenekşe (Sonucu birçok takımı yakından ilgilendirir)
 Kümede kalabilme yolunda özellikle Baf Ülkü Yurdu için 6 puanlık bir maç. Kupa yorgunu olan ev sahibinin bu maçta neler yapabileceği de merak ediliyor. Saha avantajını kullanıp kazanmak ve bu haftalar adına az da olsa rahatlamak isteyecek. Ancak zor bir maça çıkacaklar.
 Mormenekşe bu maçtan da puansız ayrılırsa artık geride kalan maçlara çıkmak onlara zor olacak gibi. Belki de son şanslarını kullanacakları bir maça çıkacaklar. Matematiksel olarak şansları olsa bile geride bırakmaları gereken takım sayısı çok fazla. Rakibinin fazla maç yapma zaafını değerlendirebilirler.

Değirmenlik-M.Türk Gücü (Değirmen ya dönecek ya duracak)
 Ev sahibi için tek puan kaybının bile kaderi ile baş başa kalmasına neden olacak maçlardan biri. Kendi rakipleri olan takımlar karşısında çok puanlar kaybetti. Bu durum da onların buralarda olmasına neden oldu. Kadro sıkıntısını her maç yaşayıp bedelini de ödeyen bir takım.
 M.Türk Gücü topladığı puanlarla alttaki rakiplerine göre daha avantajlı görünse de bu maçı da kazanıp ilerleyen haftalara daha umutlu ve arzulu çıkmak isteyecek. Kendisinin de alışkın olduğu zemin türünde oynamaları onlar için avantaj. Her türlü sonucun olabileceği bir maça çıkacaklar.

Türk Ocağı-K.Kaymaklı (Kupa yorgunları) 
 Ligden fazla kupayı düşünen iki takım. Hafta arası oynanan kupa maçlarında büyük efor sarf eden takımların bu maçta neler yapacağı merak ediliyor. 
 T.Ocağı ligi sanki unutmuş, tüm gücünü kupa maçlarına vermiş durumda. Son haftalarda arka arkaya aldığı mağlubiyetleri unutturmak için kazanmak ve moral bulmak isteyecek.
 K.Kaymaklı ikinci yarının en başarılı takımı. Onlar da rakipleri gibi kupayı hedefliyorlar. İki maç üzerinden oynana kupa maçları her zaman farklı olsa bile kupa maçındaki kötü oyunlarını tekrarlarlarsa maçtan puansız ayrılabilirler. Her iki takım da kazanabileceği bir maça çıkacaklar.

Cihangir-Doğan Türk Birliği (Her sonuca açık)
 Ligde yakaladığı ikinciliği bırakmak istemeyen Cihangir, kupayı da müzesine götürmek isteyen bir takım. K.Kaymaklı ile çok zor bir kupa maçı oynadılar. Bunun yorgunluğunu lig maçında yaşayabilirler. Yine de iyi bir kadrosu var ve evindeki maçı da kazanacak güçte.
 D.Türk Birliği son hafta kendi evinde beklemediği bir mağlubiyet aldı. Zor bir deplasmana rakibinden daha fazla dinlenmiş çıkacak olsa da onları beklediklerinden zor bir maç bekliyor. Beklenmedik kadar inişli çıkışlı bir grafik çiziyorlar. Bu da onların maçlar öncesindeki belirsizliklerini artırıyor. 

Yalova-GAÜ Çetinkaya (Akıllarında lig olmayanların maçı)
 Her ikisi de bu dakikadan sonra ligi düşünen takımlar değiller. Belki söylemde ligi çok daha üst sıralarda bitirmek istiyoruz diye söyleseler de akıllarında sadece kupa var.
 Yalova cezası nedeniyle yine tarafsız sahada oynayacak. Kupada iyi bir avantaj yakalamalarına rağmen daha sonra oynayacağı maçlar için olası sakat ve cezalarla karşılaşmak istemiyor.
 GAÜ Çetinkaya için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Ligde asıl hedefi önümüzdeki sezon olan GAÜ Çetinkaya kupayı da kazanmak istiyor. Ligi de en iyi yerde bitirmek adına bu maçı kazanmak için mücadele edecekler. 

G.Birliği-Dumlupınar (Sonucu merak edilen bir maç)
 Birçok takım gibi G.Birliği’nin de en büyük isteği kupayı kazanmak. Ayni zamanda ligi de iyi yerde bitirmek için mücadele ediyorlar. İki kulvarda mücadele etmek onlara kupa yolunda zarar verebilir. O nedenle Dumlupınar karşısında farklı düşünceler içinde olmaları da gayet doğal.
 Dumlupınar sadece bu maçı değil bundan sonra oynayacağı maçları da kazanmalıdır. Ancak ikinci devrede ortaya koydukları oyun ve aldıkları sonuçlara baktığımızda onları çok zor bir maç bekliyor. Alabilecekleri tek puan onlara pek fazla yaramaz. Tek çıkar yolları galibiyet.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474