banner564

Bildiri savaşı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın KKTC ziyareti sırasında yaşanılanlar hakkında lehte ve aleyhte açıklamalar gelmeye devam ediyor

Bildiri savaşı
banner598

 Aziz Yıldırım’ın KTFF’den randevu talep etmediğini belirten Erçin Çoban, Hasan Sertoğlu’nu bu iddiasını ispatlamaya davet etti

“Hakaretler 
camiayı üzdü” 

KKTC Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Erçin Çoban Aziz Yıldırım’ın KKTC ziyaretiyle ilgili basın açıklaması yaptı. KKTC’ye ticari bir ziyaret gerçekleştiren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bu nedenle KTFF’den randevu talep etmediğini belirten Erçin Çoban, Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’nu iddialarını ispata davet etti. Erçin Çoban hem Hasan Sertoğlu’nun hem de bazı basın kuruluşlarının Aziz Yıldırım’ı hedef alan ve hakarete varan açıklamalarını üzülerek izlediklerini belirtti.

Ziyaretin amacı FenerBank Projesi…
Çoban’ın açıklaması şöyle:  “24 Haziran 2015 Çarşamba günü Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ın KKTC’ye ziyareti sonrasında dün tüm yerel basın organlarında çıkan tepki yazılarını ve birtakım ağır hakaretlerini üzülerek izlemekteyiz. Tüm yazılarda yapılan ortak görüş olarak belirtilen KKTC kurumlarını ve makamlarını kimsenin küçük düşürmesine izin vermeyeceğiz görüşü ön plana çıkıyor. Ancak ne üzücüdür ki bahsettikleri kurum ve o kurumların başlarında bulunan kişiler, Aziz Yıldırım’ın planında olmamasına rağmen kendilerini ziyaret etmesini istemeleri zaten kendi kendilerini küçük düşürmüştür. Kaldı ki Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım’ın yapmış olduğu ziyaretin amacı spor konulu değil, FenerBank Projesi ile ilgili bir dizi temaslarda bulunmak  ve yetkililerden gerekli bilgileri almak içindi. 

“Elçilikte gazeteyi görünce…”
Başkanımız Aziz Yıldırım bu çerçevede kulübün yönetim kurulu üyesi ve avukatlarından olan Sayın Şekip Mosturoğlu ve kulüp avukatları ile birlikte adamıza geldi. İlk ziyaret TC Elçiliğine gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında Sn Büyükelçi Başkana Kıbrıs Postası isimli gazetenin manşetini gösterdi. Sn Başkanda bunun üzerine dayatma ve gerginliklere yol açmak istemediğini ve ziyaretlerini iptal etmek istediğini belirtti. 2. Cumhurbaşkanımız ile Merkez bankası müdüründen başka kimseyi ziyaret etmeyeceğini söyledi. 

“Akıncı’nın ‘Gelmeyin’ şartını teyit ettik…”
Zaten Sn.Akıncı’nın da “KTFF'yi ziyaret etmezsen boşuna gelme görüşmeyeceğim” dediğini Cumhurbaşkanlığından Cenk Gürçağ’dan teyit ettik. Elçilikten çıktıktan sonra Sayın Mehmet Ali Talat ofisinde ziyaret edildi. Banka konusunda karşılıklı fikir teatilerinde bulunuldu ve herkes birbirine iyi dileklerde bulunarak görüşme son buldu. Görüşmenin başından sonuna kadar içinde bulunan biri olarak söylemek isterim ki KTFF ile ilgili en ufak bir şey konuşulmadı. 

“CTP’nin açıklamasına anlam veremedik…”
Biz yemekte iken CTP milletvekili Sn. Fazilet Özdenefe’nin bizlerle birlikte olduğu bir esnada CTP Basın Bürosunun başkanımız Sn.Aziz Yıldırım’ı kınama mesajını hayretler içinde takip ettik. Sayin Talat’a bizi samimi bir ortamda misafir ettiği için teşekkür eder yaptıkları lüzumsuz açıklamaya bir anlam veremediğimizin bilinmesini istiyoruz. Ne olduysa o saatten sonra oldu. Anlam veremediğimiz bir şekilde Sn Sertoğlu sert beyanatlar vermeye ülke futbolunu temsil eden bir başkandan uzak söylemlerde bulunmaya başladı. 

“Yıldırım polemiğe girmek istemedi…”
Bir anda telefonlarım susmak bilmedi yerel basın tek taraflı haber yapmak istemediğini Aziz Yıldırım ile de röpörtaj yapıp bu konuyu haber yapmak istediklerini bana ilettiler. Sn başkanımız bu polemiğe girmeyeceğini adaya geliş sebebinin futbol olmadığını futbol olsa idi zaten Sn. Sertoğlu’nu ziyaret etmekten gocunmayacağını belirtti. 

“Sertoğlu, yalan beyanda bulunuyor…”
Gelelim Sn. Sertoğlu’na. Başkanımız kesinlikle ve kesinlikle KTFF'den randevu almadı. Aldı diyen herkes kayıtlarını çıkarıp ispatlasın. Sn. Sertoğlu; ülke futbolunu ileriye taşıma tanıtma çabalarınızı takdirle karşılıyoruz ama unutmayın ki bu çalışmalar yalan beyanlarla, bir federasyon başkanına yakışmayan hakaretvari söylemler ile bir yere varmaz…

“Randevu sebebin ne diye sormazlar mı?”
Gelelim Sn. Cumhurbaşkanımız Akıncı'ya...
3.Cumhurbaşkanı Sn. Eroğlu döneminde muhalefet olarak yaptığı açıklamaların aksine davranışlar sergilemek istemediğinden bu tutumda bulunduğunu öğrendik. Sn Cumhurbaşkanım önce adama randevu sebebin ne diye sormazlar mı? Futbolla ilgiliyse görüşeceğin merci ben değilim KTFF'dir demezler mi? Konu banka ise buyurun projenizi dinleyelim veya muhatabınız merkez bankasıdır denmez mi? Sebep nezaket ziyareti ise de yoğunum teşekkür ederim aldım kabul ettim denmez mi?. 

“Cumhurbaşkanı, nasıl Federasyon başkanına uyar?”
Bir ülkenin halk tarafindan seçilmiş bir cumhurbaşkanı nasıl olur da KTFF başkanı tarafından aranır ve Aziz Yıldırım beni ziyaret etmezse sen de kabul etme diyebilir ve Sn. Cumhurbaşkanı da bu zorlama karşısında KTFF başkanına uyar, anlamış değilim.
Bir dünya markası olan Fenerbahçe markasının, Türkiye’de her yıl milyonlarca dolar devletine vergi ödeyen örnek bir kurumun ülkemize yatırım amaçlı ziyaret etmesinden gurur duyacağımıza, yatırım yapmasına teşvik edeceğimize aksine yatırım yapmasına engel olurcasına köstek olunmasını ve konuyu medyada başka yönde bir algı yaratılmaya çalışılmasını esefle kınıyorum.” 

KTSYD, Aziz Yıldırım’ın KTFF ile olan randevusunu iptal etmesinin yöneticilik anlayışı ile bağdaşmadığını savundu

“Kabul edilemez”

 Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, Aziz Yıldırım’ın KKTC ziyareti sırasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile olan randevusunu iptal etmesiyle ilgili basın bildirisi yayınladı.
KTSYD bildirisinde şu görüşlere yer verildi; “Ülkemizin kurumlarının korunması, güçlendirilmesi konusunda çaba ve hassasiyetini her platformda ortaya koyan KTSYD, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu programında olmasına rağmen ziyaret etmemesini kınamaktadır” denildi.
Açıklamada ayrıca “Alınmış randevuyu sebep göstermeden iptal etmek ve en köklü kurumlarımızdan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu pas geçmek sorumlu yöneticilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır. İzolasyonları kırma adına çaba içerisinde olan, FIFA nezdinde KOP ile görüşme süreci içerisinde bulunan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na,  gerek Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı gerekse bu tip davranışta bulunan kulüp temsilcilerinin tutumunun her zaman karşısında olduğumuzu belirtiriz.
Kıbrıs Türk halkının kimliğine sahip çıkma ve dik duruş sergileme konusundaki hassasiyetlerine tercüman olan Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ve KTFF yetkililerine desteğimiz devam edecektir” denildi.


Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473