banner564

Bu iş burada bitmedi

YDÜ Kadın Basketbol takımının maçlarını KKTC’de oynamasına ret cevabı veren Türkiye Basketbol Federasyonu’nda girişimler sürüyor

Bu iş burada bitmedi
banner598
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne büyük transferler yaparak hazırlanan Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ‘Maçların tümünü Türkiye’de oynamak zorunda olduğu’ yönünde gelen yazının ardından mücadelesini sürdürüyor. 

Bize göre bu iş bitmedi
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Yakın Doğu Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk, “Bazılarına göre bu iş bitti ama bize göre bitmedi” diye konuştu. 
Yakın Doğu’nun geçen iki yılda Türkiye İkinci Ligi’nde verdiği mücadeleye işaret eden Hakan Atamtürk, “İkinci Lig başka bir ülkenin Ligi değildi” diyerek alınan başarı ve gelinen noktanın göze battığını söyledi. 

Çok ciddi bir amatörlük var
Yakın Spor Kulübü Başkanı, Rumlar’ın Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA’ya başvurusu ve FIBA’nın Türkiye Basketbol Federasyonu’na tehdit içeren uyarı yazısı sonucu gelinen noktayla ilgili, Türkiye Basketbol Federasyonu’na işaret ederek “Bu kadar amatörlük, beklenmiyordu. Çok ciddi bir amatörlük var” yorumunda da bulundu. 

Bu durum ikili görüşmelerde fırsattır
Atamtürk, WNBA’in ardından son Avrupa Şampiyonu Sırbistan’ın yıldız oyuncusu Ana Dabovic’in transferi ile flaş takımlar arasına giren YDÜ’nün uluslararası engellere karşı Türkiye’de de mücadele etme durumunda bırakıldığını savundu. 
KKTC’nin uluslararası tanınmamışlığının gerekçe gösterildiğini kaydeden Atamtürk, iki toplum arasında sonuca varma amacıyla yürütülen görüşmelerde de bu konunun tam bir fırsat olacağına ve durumun değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ciddi bir başarı kazandık. Girişimlerimiz devam ediyor
“Bizim meselemiz bu sporu adanın içerisinde en güzel noktaya getirmek. Kıbrıs Türk Halkı gelsin Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüplerle yapacağımız maçları seyretsin, o güzel heyecanı yaşayalım” diyen Hakan Atamtürk sözlerini “Ciddi bir başarı kazandık şu anda hak edilen bir yer var. Bu amaçla girişimlerimiz devam ediyor” şeklinde sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473